Tgrt Haber

Bakan Fidan Stoltenberg ve Blinken ile görüştü

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Kasım 2023 15:57 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 16:31
Bakan Fidan Stoltenberg ve Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Bakan Fidan'ın bu iki kritik görüşmede, Gazze'deki son gelişmeleri ele aldığı aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, NATO​ Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel​'de temaslarına başladı.

Bakan Fidan, NATO Karargahı'nda toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​ ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​ ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Fidan ile Blinken'in görüşmesinde Gazze’deki son gelişmeler ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci ele alındı.

TOPLANTININ ANA GÜNDEMİ GAZZE

Ukrayna’da savaşın ve Gazze’deki insanlık dramının sürdüğü dönemde düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik durumunun değerlendirilmesi, Balkanlar'daki gelişmelerin ele alınması ve Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk NATO-Ukrayna Konseyi oturumunun gerçekleştirilmesi bekleniyor. Fidan'ın toplantı marjında bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde de bulunması planlanıyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...