Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan'dan Danimarka'daki provokasyona tepki

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 20:05 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 20:38

Son dakika haberi: Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, "İslam dünyası organize tepki koymazsa Batı'lı ülkelerde farkındalık oluşmayacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Venezuela​ Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Ortak Basın Toplantısında konuştu. Danimarka​'nın başkenti Kopenhag​'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıyı kınayan Bakan Fidan, "Batı’da belli ülkelerde İslam düşmanlığı konusunda bir artış var. Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar bir salgına dönüşmeye başladı, şiddetle kınıyoruz. Tepkilerimiz akabinde İslam ülkeleri de ciddi bir tavır gösterdi" dedi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Ortak Basın Toplantısında konuştu. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıyı kınayan Bakan Fidan, "Batı’da belli ülkelerde İslam düşmanlığı konusunda bir artış var. Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar bir salgına dönüşmeye başladı, şiddetle kınıyoruz. Tepkilerimiz akabinde İslam ülkeleri de ciddi bir tavır gösterdi" dedi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız" diyerek Venezuela'nın yanında olduğunu söyledi. 

TAHIL ANLAŞMASI 

Tahıl koridoruyla ilgili de konuşan Fidan, Rusya'nın masaya dönmesi gerektiğini söylerken, "Rusya tarafından bir beyanat var. BM Genel Sekteri ile yaptığımız görüşmede de hemfikir kaldık. Rusya tarafının neden bu anlaşmadan çekildiğini ve uzatmadığı konusunda birtakım detaylı sebepler aldık. Bunlar üzerinde çalışıyoruz" dedi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

"Rusya'nın masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki çözümlerin güvenliği tehlikeye atacak çözümler olma ihtimali fevkalade yüksek. Umarım en kısa zamanda bu kriz çözülür, tahıl anlaşmasıyla beraber 33 milyon tahıl dünya marketlerine ulaştı. Bu tahılın ulaşmaması durumunda dünya gıda güvenliği büyük tehlikeye girecek. Tekrar hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz"  

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...