Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Hep beraber uyanık olmalıyız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 13:26 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 13:36
Bakan Fidan'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Hep beraber uyanık olmalıyız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüşmesinde FETÖ ile mücadele mesajı verdi. Bakan Fidan, "Bu hain örgüte karşı hep beraber uyanık olmamız gerekiyor. Bu hususta da gereken tüm desteği vermeye hazırız" dedi.

Diplomatis temaslara devam eden Dışişleri BakanıHakan Fidan, bugün de Astana​'da Kazakistan​ Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüştü. Daha sonrası iki bakan kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı olarak Kazakistan'a ve Orta Asya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Fidan, her zaman söyledikleri gibi Kazakistan, Avrasya coğrafyasının istikrarı ve refahı için kilit öneme sahip olduğunu belirtti.

Kazakistan'ın jeopolitik konumunu ve enerji kaynaklarının önemine dikkat çeken Bakan Fidan, "Ancak Kazakistan'ın sahip olduğu en önemli araç vizyonudur. Kazakistan zenginliğini halkının geleceği için kullanmakta, ülkenin altyapısına ve genç nüfusuna yapılan yatırımın sonuçlarını biz de görüyor ve mutluluk duyuyoruz. Bu güzel ülke aynı zamanda coğrafi konumunu ve imkanlarını uluslararası güvenlik ve refaha katkı amacıyla seferber ediyor. Küresel enerji güvenliğine katkı sağlıyor, ticaret yollarının kısalması ve daha etkin hale gelmesi için çaba harcıyor. Çok taraflı platformlarda yapıcı ve uzlaştırıcı bir rol üstleniyor. Bir kez daha vurgulamak istiyorum Kazakistan'ın böyle bir vizyonla yönetilmesi Türkiye olarak bize gurur ve güven veriyor" dedi.

"İŞ BİRLİĞİMİZ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA"

İki ülke arasındaki iş birliğinin öneminin her geçen gün artmakta olduğunu belirten Fidan, "Afganistan'daki durumdan Ukrayna'daki savaşa Türkiye ve Kazakistan'ın istişare edeceği pek çok konu var. Tabii ki jeopolitik dinamiklerin hızla değiştiği bu dönemde Türkiye-Kazakistan iş birliğinin önemi her geçen gün daha da artmakta. Siyasetçiler olarak bizim başta görevimiz ortaklığımızı daha da derinleştirmektir. Kardeşlik bağımızın sağladığı karşılıklı güven ve anlayıştan güç almalı ve ilişkilerimizi her iki taraf için de daha kazançlı hale getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'YE KARŞI HEP BERABER UYANIK OLMAMIZ GEREKİYOR"

Sayın Tokayev'in dirayetli liderliğinde yürütülen reform çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve sonuna kadar desteklediklerini aktaran Bakan Fidan, FETÖ ile mücadele mesajı da verdi. Bakan Fidan" Diğer konularda olduğu gibi bu hususlarda da kardeş Kazakistan'ın yanındayız. Bugün tabii ki ortak düşmanımız FETÖ terör örgütü ile mücadelede atılması gereken adımları da görüştük. Bu sinsi terör örgütünü gayet iyi tanımaktayız. Türkiye'de ve diğer ülkelerde devleti ele geçirmek için neler yaptıklarını, hangi metotları kullandıklarını ve kimlerin taşeronluğunu yürüttüklerini biliyoruz. Bu hain örgüte karşı hep beraber uyanık olmamız gerekiyor. Bu hususta da gereken tüm desteği vermeye hazırız" diye konuştu. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...