Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Büyük bir felaketin habercisi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 14:33 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 15:11

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki katliamın son bulması tüm dünyaya çağrıda bulundu, Fidan, "Gazze'ye girilmesine izin verilmeyen insani yardımlar, tıbbi malzemeler, içeride büyük bir felaketin habercisi şu anda" dedi.

İşgalci İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Türkiye​ de saldırıların ilk gününden bu yana bölgede ateşkesin sağlanması için yürüttüğü diplomasi trafiğine ara vermeden devam ediyor. Arnavutluk Dışişleri Bakanı Igli Hasani ile görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, basın toplantısında tüm dünyaya Gazze için çağrıda bulundu. 

"BÜYÜK BİR FELAKET..."

Gelinen noktayı bir trajedi olarak nitelendiren Fidan, "İsrail tarafından rehin alınmış milyonlarca Filistinlinin açlık ve katledilme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Gazze'ye girilmesine izin verilmeyen insani yardımlar, tıbbi yardımlar içeride büyük bir felaketin gösterisi" ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, uluslararası kamuoyunu farklı yöntemler kullanarak, rehin alınmış 2 milyon insanın açlık ve salgın hastalıkla yok edilmesini önleyici tedbirler almaya davet etti.

ADALET DİVANI'NIN KARARI...

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtğimiz günlerde Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e soykırım davası açılmasını kabul eden kararını memnuniyetle karşıladıklarını, sürecin takipçisi olacaklarını söylemişti. 

Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan, "Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan kararın, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...