Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan İsrail ile ticaret mesajı! Tek şartı açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Eylül 2024 14:17 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 18:58
Bakan Fidan'dan İsrail ile ticaret mesajı! Tek şartı açıkladı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da düzenlenen Arap Ligi toplantısında Gazze katliamında Netanyahu'ya destek veren ülkelere tepki gösterdi. Batı'nın soykırıma ortak olduğunu belirten Bakan Fidan, "Onlar da hesap verecek" dedi. Fidan, İsrail ile ticaretin yeniden başlayabilmesi için gereken şartı da açıkladı.

Türkiye​ tam 13 yıl aradan sonra Arap Ligi'ne davet edildi. Mısır'ın başkenti Kahire’de düzenlenen Arap Devletler Ligi'ne katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu

İSRAİL İLE TİCARET AÇIKLAMASI

Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkileri askıya almasına ilişkin konuşan Bakan Fidan "Gazze’ye engelsiz erişim sağlayana kadar İsrail’le ticareti başlatmayacağız" dedi.

Bakan Fidan'dan İsrail ile ticaret mesajı! Tek şartı açıkladı - 1. Resim

"NETANYAHU'YA DESTEK VERENLER SOYKIRIMA ORTAK"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Bakan Fidan, "Yüzlerce radikal İsraillinin Harem-i Şerif’e saldırması provokasyondur. Müslüman dünyası Harem-i Şerif’in İslami kimliğini korumak için elinden geleni yapacaktır" diye konuştu. Batılı ülkeleri de eleştiren Fidan, "Netanyahu'ya destek vermeye devam edenler, devam eden soykırımın da suç ortakları oluyor. Onlar da hesap verecek" ifadelerini kullandı.

Fidan ayrıca Türkiye'nin Arap dünyasına yaklaşımında samimi olduğunu ve gerekli siyasi iradeye sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mevlüt 13 Şubat 2022 18:55

İyi güzel ama bunlarında daha doğrusu marketlerinde iyi bir denetlenmesi lazım,örneğin iki hafta önce gidip aldığım çikolata 2.5 TL idi,geçen hafta 4 yapmışlar ve daha dün gittim aynı markete ve 5 TL yapmışlar. Sadece bu değil bu bir örnek ve bütün ürünlerde aynısını yapıyorlar ve bu dediğim ismini vermeyeceğim Yozgat'ta yaşayan bilir yerli market zinciri bunu yapıyor ve bütün marketlerde aynı. Yani indirimi yapacaklarını zannetmiyorum devlet vergi indiriyor almıyor ama marketler vatandaşa üstün

Sonraki Haber Yükleniyor...