Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan kritik temas: Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılar masada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Temmuz 2023 13:32 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 15:01
Bakan Fidan'dan kritik temas: Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılar masada

Son dakika haberi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Zardari ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılar ve Tahıl Koridoru Anlaşması ele alındı.

İsveç​'te Stockholm​'deki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim​ yakılmasına izin verilmiş alçak eylem sonrası tepkiler çığ gibi büyümüş Müslüman ülkeler Kur’an’ı Kerim’in yakılmasını sert dille kınamıştı. İsveç’in ardından Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Irak Büyükelçiliği binası önünde Kur’an’ı Kerim yakıldı. Alçak eyleme AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterirken yeni bir gelişme yaşandı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Bhutto Zardari ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara değinildi. 

"İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HAREKETE GEÇİRİLMELİ"

Görüşmede, Karadeniz Tahıl Girişimi ile son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirler ele alındı.

"AÇIK BİR NEFRET SUÇUDUR"

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik provokatif eylemle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Danimarka'da İslam düşmanı bir grubun Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirdiği eylemi lanetliyoruz...  Din ve vicdan hürriyetine karşı gerçekleştirilen bu lanetli eylem, açık bir nefret suçudur. İslam'a ve Müslümanlara yönelik provokasyonlar karşısında Danimarka​ yetkililerinin duyarsızlığı bu nefret suçlarına destek vermeleri anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...