Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan Montrö vurgusu: Harfiyen uygulanmaya devam edecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 13:24 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 13:33
Bakan Fidan'dan Montrö vurgusu: Harfiyen uygulanmaya devam edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğini söyledi. Fidan, "Bu konunun tartışılmasını bırakın, akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, yurt dışındaki temaslarını sürdürüyor. Sofya’da Bulgaristan​ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan, Montrö Sözleşmesine ilişkin net cümleler kullandı.

Türkiye​'nin Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğini söyleyen Fidan, "Bu konunun tartışılmasını bırakın, akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

"İŞ BİRLİĞİNE ÖRNEK BİR VAKA"

Türkiye, Bulgaristan ve Romanya arasında Karadeniz'de 'Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubunun' kurulmasına ilişkin mutabakattan memnuniyet duyduklarını aktaran Fidan, gelişmeyi bölgesel güvenlik iş birliğine de örnek bir vaka olarak gösterdiklerini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...