Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanı Fidan'dan 'Tahıl Anlaşması' diplomasisi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Temmuz 2023 21:29 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 22:17
Son dakika! Dışişleri Bakanı Fidan'dan 'Tahıl Anlaşması' diplomasisi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşmasına ilişkin son gelişmeler ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, 17 Temmuz'da (bugün) sonra eren İstanbul Tahıl Anlaşması'na ilişkin yeni gelişmeler değerlendirildi. 

TAHIL KORİDORU NEDİR?

Ukrayna​'nın, Rusya​'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ardından, Karadeniz limanlarında mahsur kalan birçok yük gemisi çıkış yapamadı. Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2022'de İstanbul'da imzalanan İstanbul Tahıl Koridoru Anlaşması, küresel gıda fiyatları üzerindeki Ukrayna savaşının etkisini azaltmayı hedefliyordu ve bugün itibarıyla süresi dolmuştu.

Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen bir törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşmanın süresi daha önce üç kez uzatılmıştı, ancak bir kez daha uzatılması umulurken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugün yaptığı açıklamada "Verilen sözler tutulmadı. Tahıl Koridoru Anlaşması artık yürürlükte olmayacak, ancak Rusya'nın şartları kabul edilirse anlaşmaya dönülebilecektir" dedi." 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...