Tgrt Haber

Bakan Güler'den Yunanistan ile barış mesajı: Müttefik olarak çözeceğiz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Aralık 2023 10:48 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 10:49
Bakan Güler'den Yunanistan ile barış mesajı: Müttefik olarak çözeceğiz 

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, geride bırakacağımız 2023 yılını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Güler, 2024 yılına yeni umutlar ve heyecanlarla girildiğini belirtti. Bakan Güler, Millî Savunma Bakanlığı'nın görevlerini üstün gayret ve özveriyle yerine getirme gururunu vurgularken Yunanistan mesajı ise dikkat çekti. 

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler​ geride bırakacağımız 2023 yılının, bölgemizde ve dünyada çok yönlü gelişmelerin yaşandığı, güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği bir yıl olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Güler, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlere de değindi. Bakan, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilk andan itibaren deprem​ bölgesinde vatandaşların yanında olduğunu ve hayatın normalleşmesine yönelik çalışmalara devam ettiğini vurgulayan Bakan Güler, Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin, devletin bekası ve ülkenin güvenliği için faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

DİKKAT ÇEKEN YUNANİSTAN​ MESAJI 

Terörle mücadelede kararlılı mücadelenin devam edeceğinin mesajını veren Bakan Güler, Yunanistan ile ile 'komşuluk' ilişkilerinin düzeltileceğini söyledi. 

Güler konu hakkında, "Son dönemde olumlu ilişkiler yaşadığımız Yunanistan ile sorunlarımızı, uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözme gayretindeyiz" dedi. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1741345311379919216

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...