Tgrt Haber

Bakan Murat Kurum duyurdu! 81 ile genelge gönderildi: Hep birlikte başaracağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
04 Ağustos 2024 12:05 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 12:06
Bakan Murat Kurum duyurdu! 81 ile genelge gönderildi: Hep birlikte başaracağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2053 Sıfır Emisyon hedefiyle ilgili bir paylaşım yaptı. Genelgenin 81 ile gönderildiğini belirten Bakan Kurum, "Kararlıyız; 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimize ulaşacak ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yayımladığı "Site ve Apartmanlarda Elektrikli Araç​ Şarj Ünitesi Kurulumu Genelgesi," 81 ilin valiliklerine ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı'na (EPDK) gönderildi. Gelişmeyi Bakan Murat Kurum​ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Genelgede, şarj ünitelerinin herhangi bir inşaat gerektirmeyen, kapalı mekan oluşturmayan ve blok halinde montajlı olarak getirilen seyyar üniteler olduğuna vurgu yapıldı. Yangın ve elektrik güvenlik önlemleri alınmış olan bu ünitelerin ruhsata tabi bir yapı olmadığı belirtildi.

Bu sebeple, inşaat ve ruhsat gerektirmeyen bu istasyonların kurulumu "ortak alanlarda inşaat yapılması" olarak değerlendirilmediğinden, maliklerin beşte dördünün rızası aranmayacak.

ARAÇ ŞARJ ÜNİTELERİNİN KURULUMU DAHA DA KOLAŞLATIRILACAK

Ortak alanlarda elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu daha da kolaylaştırıldı. Ortak otoparklarda şarj ünitesi kurulabilmesi için yalnızca kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun onayı yeterli olacak.

Ortak alan dışında ise herhangi bir ortak karara ihtiyaç olmayacak. Ayrıca, ortak alan olmayan bağımsız bölümlerdeki otoparklarda, mevcut elektrik tesisatında değişiklik yapılmayacaksa ve diğer bağımsız bölümler ile ortak alanlar etkilenmeyecekse, kat malikleri kurulu kararına gerek duyulmayacak.

 

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...