Tgrt Haber

Bakan Nebati'den İmamoğlu'nun iddialarına sert tepki: Umarım İstanbulluları yolda bırakmazsınız

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 22:08 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 23:19
Bakan Nebati'den İmamoğlu'nun iddialarına sert tepki: Umarım İstanbulluları yolda bırakmazsınız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir - Göztepe metro hattı için finansman bulduklarını ancak Bakan Nebati'nin imza atmadığını dile getirmişti. Bakan Nebati’den bu iddialara cevap gecikmedi. Nebati, söz konusu kredi izninin geçen hafta imzalandığını açıkladı.

CHP'li İstanbul Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye BakanıNureddin Nebati​'yi hedef aldı. İmamoğlu, Ataşehir - Göztepe Metro hattı için kredi bulduklarını fakat Bakan Nebati'nin onay için imza atmadığını ifade etti.

İstanbul'da hızla yükselen Finans Merkezi'nin metro hattının olmadığını da ifade eden İmamoğlu'na cevap gecikmedi.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1577640335349583874

BAKAN NEBATİ İDDİALARI YALANLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu iddiaları sosyal medya hesabından yalanladı.

Bakan Nebati yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sayın İmamoğlu, "Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı" projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı."

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1577724268770725901

"UMARIM İSTANBULLULARI YOLDA BIRAKMAZSINIZ"

Bakan Nebati yaptığı açıklamayı, "Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız!" ifadelerini kullanarak sonlandırdı.

İMAMOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan Nebati'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sayın Bakan Nebati; öncelikle 16 milyon İstanbullu adına bu imza için teşekkür ederim. Hizmetlerin, halkımıza daha hızlı sunulması konusunda sıkı işbirliğine ve diyaloğa hazırız." sözleriyle teşekkür etti.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1577733545887514666

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...