Tgrt Haber

Bakan Soylu: Bu milletin canını yakanların canını yakacağız

13 Aralık 2016 17:02
Bakan Soylu: Bu milletin canını yakanların canını yakacağız

Yüksekova'da bir dizi ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valiliği'nde açıklama yapıyor.

Yüksekova'da bir dizi ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valiliği'nde açıklama yaptı. "Vatan toprağını bu eşkıyalardan temizlemekte kararlıyız. Bu milletin canını yakanları yakacağız" diyen Bakan Soylu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

BU ÖLÜM MAKİNALARINDAN HESAP SORACAĞIZ

Teröre destek veren, yapan her kim varsa onun karşısındayız. Onunla mücadele etmek durumundayız. Vatan toprağını bu eşkıyalardan temizlemekte kararlıyız. Türkiye'nin artık bu hadiselere tahammülü kalmamıştır. Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK, KCK, FETÖ ve DEAŞ'tır. Şu noktayı açıklıkla ifade etmeliyim ki bu mücadele aziz milletimizindir.

En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretindende darbe yemişlerdir. FETÖ'nün de çökertilmesiyle önemli bir hamisini kaybetmiştir. Belediyelerden de temizlendikleri için bütün etkinlikleri kandırılmış birkaç militanla bombalı eylemlerle sınırlı kalmış bir halde tükeniş girdabına girmişlerdir. Bu tükeniş girdabı geri çevrilemeyecektir. Aziz milletime çağrıda bulunuyorum. Bu bir topyekün mücadeledir. Çevrenizdeki örgüt sempatizanlarını ihbar edin. Bu ölüm makinelerine muhakkak hesap soracağız.

PKK TÜKENİŞ İÇİNDEDİR 

 Ülkenin ekonomisi, turizmi de bu terörün mağdurudur. PKK'nın son durumunu iyi analiz etmek gerekir. Bu örgüt esasen bir tükeniş içindedir. FETÖ'nün de çökertilmesiyle önemli bir hamisini kaybetmiştir. Belediyelerden de temizlendikleri için bütün etkinlikleri kandırılmış birkaç militanla bombalı eylemlerle sınırlı kalmış bir halde tükeniş girdabına girmişlerdir. Bu tükeniş girdabı geri çevrilemeyecektir. En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretinde darbe yemiş, örgüte katılım en düşük düzeye gerilemiştir. 

HALKA İHBAR EDİN ÇAĞRISI YAPTI 

Devletin atacağı her adım halkın desteğine muhtaçtır. Bu bir topyekun mücadeledir. PKK sempatizanları, baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Bu irinden ülkeyi kurtaracağız. Örgütün tepesinde sefahat içinde yaşayan bu ölüm makinelerine bu yaptıklarının hesabını soracağız.

KORUCULARIN YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜRÜLECEK  

 Bugün korucu yaş ortalamamız 42. Bu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzu da bu mücadele içinde olacağını ifade etmek isterim.

YATIRIMLAR YAPILACAK

 Terörden etkilenen illerle ilgili yepyeni bir kalkınma hamlesi yaşayacağız. En önemli talepleri iş. Burada fabrikaları yenileyeceğiz, devletimiz fabrikaları yapıyor, ekipmanları temin ediyoruz, çalışanların SGK ödemelerinin tamamını gerçekleştiriyoruz, istihdam alanı açıyoruz. Bizim görevimiz insanımızı işle, aşla, huzurla buluşturmaktır. Yeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...