Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Soylu ikamet izinleri kapanan ilçeleri açıkladı: Yeni yabancı kaydı yapılmayacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Ekim 2022 12:00 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 13:40
Son dakika! Bakan Soylu ikamet izinleri kapanan ilçeleri açıkladı: Yeni yabancı kaydı yapılmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yabancılara ikamet izinleri kapanan ilçelerin sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı. Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu'nda ikamet izinlerin kapandığını belirten Soylu, "Bu ilçelerde yeni yabancı kaydı yapılmayacak" dedi.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu​, İstanbul​ İl Göç Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Göç' konulu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Soylu, Türkiye'deki Suriyeli​ sayısının 3 milyon 646 bin 278, koruma kapsamında kalanların sayısının da 321 bin 52 olduğunu açıkladı. İstanbul'daki Suriyeli sayısının ise 551 bin 829 olduğunu ifade etti. 

Bakan Soylu, Esenyurt ve Fatih'in tüm yabancı oturumuna kapalı olduğunu dile getirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

"Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu, İstanbul'da geçici korumaya zaten kapalıydı, tüm ikamet izinlerine kapandı. Yani artık bu ilçelerde yeni bir yabancı kaydı yapılmayacak. İstisnası ne? Öğrenciyse, o ilçedeyse üniversitesi, orayı kazanmışsa olabilir veya yatırımcı olarak ev almışsa bu olabilir.''

''Onun dışında bir de hastalık meselesi var. Yani aile bütünlüğü açısından sağlık meselesi. Onun dışında Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu yabancı oturumuna kapatılmıştır. Burada iki ilçemiz de önceden vardı, Esenyurt ve Fatih. Böylece Esenyurt ve Fatih'le beraber 10 ilçe bundan sonra gelebilecek yabancı oturumuna, ikamete kapalıdır."

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...