Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu ile görüştüğü telefon kayıtlarını açıkladı: Kıvırmak doğru değil arkadaşlar

04 Ocak 2023 11:50 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 14:15

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ekrem İmamoğlu arasında 'terör soruşturması' sonrası başlayan polemik sürüyor. Bakan Soylu terör soruşturmasına tepki gösteren İmamoğlu'na sert sözlerle yüklendi. "Bu adamları yoldan geçerken mi aldın?" diyen Bakan Soylu yapılan telefon görüşmelerinin kayıtlarını paylaştı ve İmamoğlu'na "Ben şunu beklerdim.Sizin bu iddia ettiğiniz kişileri ben belediyeye almadım. Siz bana iftira ediyorsunuz. Kıvırmak doğru değil arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​'ne yönelik terör soruşturması sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​ ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ arasında polemik sürüyor. 'Benden CHP Genel Merkezi​'ne karşı yardım istedi' diyen Bakan Soylu'ya rest çeken ve 'Kanıtla aksi takdirde istifa et' diyen İmamoğlu ile yaşanan polemik bugün bir kez daha alev aldı. Kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmeleri hatırlattı. 

İMAMOĞLU İLE ARASINDA 40 ARAMA KAYDI VAR

İmamoğlu ile arasında 40 arama kaydının olduğunu belirten Soylu, 29 kez İmamoğlu'nun 11 kez kendisinin aradığını açıkladı

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1610559142909087744

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

BAKANLIĞIN İBB RAPORU

Yani benden CHP Genel Merkezi’ne karşı ezilmemeyi de isteyebilirsin. Bu da normaldir. Hemşeriliğimizi kullanabilirsin bu da normaldir. Ama bu yalandır demek doğru değil. 2 kere de yüz yüze görüşülmüş. Biri Adalar konusu, elektrikli araç konusu. İkincisi ise, onların tarihleri de var 2 Mart'ta afet il toplantısı oldu. Kısa bir görüşmede yüz yüze orada gerçekleştirdik. Bu adamları yoldan geçerken mi aldın? Ben şunu beklerdim. Sizin bu iddia ettiğiniz kişileri ben belediyeye almadım. Siz bana iftira ediyorsunuz. Kıvırmak doğru değil arkadaşlar. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir.  Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor.

"İŞE KİMİ ALDI ACABA?"

Ben İBB'ye sandalye atıcam acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var. 

Selpakla beraber yüzlerini siler dururlar. Yalan adamı terletir. 

Geçen sene Özgür Özel'in sorduğu soru üzerine, dedik ki terörle iltisaklı gözüküyor. Müfettiş görevlendirdik, müfettiş işin 11 ayda bitirdi. Dosyayı tanzim ettiler. Yargıya gönderdiler. Bundan sonrası yargının işi. Senin de teftiş kurulun var. İncelemeni yaparsın. Yaptığı açıklamalarından hiçbirinde ben Terör örgütüyle iltisaklıları almadım demiyor. Aldım ama sorun bakalım niye aldım diyor. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...