Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Soylu ateş püskürdü: Teröristler yaptıklarının bedelini ağır ödeyecekler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2022 16:42 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 17:35
Son dakika! Bakan Soylu ateş püskürdü: Teröristler yaptıklarının bedelini ağır ödeyecekler

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın roketli saldırı düzenlendiği Gaziantep'in Karkamış ilçesinde açıklamalarda bulundu. Karkamış'a saat 11.15'ten itibaren 10 adet roket saldırısı yapıldığını açıklayan Bakan Soylu, gerekli bütün adımların atılacağını söyleyip "Terör örgütüne hem sınırımızın içerisinde hem sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn el-Arab bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketli saldırı sonucu biri öğretmen, biri çocuk 2 kişi şehit oldu.Hain saldırıda 2’si ağır 10 kişi de yaralandı. Saldırıda birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü.

Hain saldırı sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, terör örgütü PKK tarafından Karkamış'a saat 11.15'ten itibaren 10 adet roket saldırısı yapıldığını bildirdi. 

Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği karşı saldırılara karşı en güçlü şekilde karşılık verileceğini söyleyen Bakan Soylu, bu konuda gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı. Bakan Soylu, "Terör örgütüne hem sınırımızın içerisinde hem sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir" dedi.

Bakan Soylu'dan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Özer de "Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerimizin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri, okullarını terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları:

Hepimize geçmiş olsun. Karkamış’tayız ve bugün buraya terör bölgesinden bir saldırı gerçekleşti. Dün akşam itibarıyla da saat 21.15’te antik alan dediğimiz bölgeye bir saldırı gerçekleşmişti. Boş bir alandı herhangi bir zayiat söz konusu olmamıştı. Ancak bugün 11.15 sıralarında o saatten bu saate kadar yaklaşık 10 adet atım gerçekleşti. Bugün bizim Sayın Milli Eğittim Bakanı’mız ile birlikte bir protokol programımız söz konusuydu. O esnada aldığımız haber çerçevesinde Sayın Vali’miz ile ve oradaki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızla kurduğumuz temas sonucunda değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk.

Son dakika! Bakan Soylu ateş püskürdü: Teröristler yaptıklarının bedelini ağır ödeyecekler

"TERÖR ÖRGÜTÜNE HAYAT ŞANSI VERİLMEYECEK"

Ve hem sivil yerleşim yerlerine hem de gördüğünüz gibi okullarımıza da saldırı söz konusuz oldu. Okulun hemen bahçe duvarının yanına bir düşüm söz konusu oldu. Oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camlarının kırılması sonucu da maalesef Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Mahallenin içinde evlere isabet etmek suretiyle de bu saldırı devam etti. Bu saldırı sonucunda da maalesef 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Büşra Karataş 5 aylık hamileydi o da karnından ağır yaralandı. İlk anda öldü bilgisi geldi. Şu an entübe haldeler. Bebeğiyle birlikte yaşatmaya çalışıyorlar.

Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırıların cevabı da en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda da gerekli bütün adımlar atılacaktır. Terör örgütüne hem sınırımızın içerisinde hem sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir"

"BU HAFTA KARKAMIŞ'TAKİ TÜM OKULLARIMIZ TATİL EDİLECEK"

Bakan Özer'in açıklamalarında satır başları:

Acılıyız, 2 şehidimiz ve 10’a yakın yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerimizin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri, okullarını terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Ayşenur Alkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bugünkü değerlendirmemiz sonucunda bu hafta Karkamış’taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Ve aynı zamanda hem Bakanlık olarak hem de Gaziantep’teki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrenci, öğretmen ve ailelere psikolojik destek ve danışmanlıkla ilgili her türlü desteği sağlayacağız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ertugrul21 Kasım 2022 19:02

Biz geçen gece 70 uçakla nereleri bobaldik hala bunlar nasıl burnumuzun dibinde roket atabiliyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...