Tgrt Haber

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: İlk kez terörist için DNA raporu istendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2022 15:39 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 16:13
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: İlk kez terörist için DNA raporu istendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mersin'deki Tece Polsievi'ne eli kanlı PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırı üzerinden CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkileri devam ediyor. Soylu, "Eylemi yapan o muydu, başkası mıydı? Devlet yanıldı mı, yanılmadı mı?' konusunu tartışmaya çalıştılar. Bir muhalefet partisi ilk kez bir terörist için DNA raporu istedi" dedi.

Mersin'de Tece Polisevi'ne eli kanlı PKK​'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda, teröristler son ana kadar kahramanca direnen polis memuru Sedat Gezer​ şehit düşmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, hain saldırıyı düzenleyen teröristlerden birinin adı CHP​ tarafından hazırlanan 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda 'tutuklu gazeteci' olarak yer aldığını açıklanmıştı. 

Daha sonrasında Bakan Soylu, faili teröristin teşhisinin yapıldığını, parmak izleri ile yapılan çalışmada da eşleşmenin sağlandığını belirtmiş bunun üzerine de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, teröristin DNA raporunun açıklanmasını istemişti.

Bugün, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada CHP lider Kılıçdaroğlu'na yine bu konu üzerinden sert tepki gösterdi.

Mersin'deki hain saldırı sonra yaşanan tartışmaların herkes tarafından izlendiğini belirten Soylu, "Dün sosyal medyada bir video dolaştı. Belki de kamuoyu ilk kez bir teröristi bu ölçüde yaygın ve net bir şekilde izledi ve gerçek yüzlerini gördü" dedi.

"BİR MUHALEFET PARTİSİ İLK KEZ BİR TERÖRİST İÇİN DNA RAPORU İSTEDİ"

Bakan Soylu, "Silah ve bomba eğitimi almış, söz konusu eylemin hazırlığında parmağı olan, mecazi anlamda söylemiyorum, doğrudan parmak izi olan, başka eylemler yapacağını da ifade eden bir kadın terörist gördük. Bu açıklama sonrasında bize, 'Eylemi yapan o muydu, başkası mıydı? Devlet yanıldı mı, yanılmadı mı?' konusunu tartışmaya çalıştılar. Bir muhalefet partisi ilk kez bir terörist için DNA raporu istedi. Başka bir şeyi tartıştırmadılar" ifadelerini kullandı.

"UZMAN KESİLMESİNİ BİLDİLER"

Soylu, olayın ardından evlat nöbetleri, CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu, terörle mücadele kapsamında nelerin yaşandığı ve terör örgütlerine hangi desteklerin verildiğinin tartışılmadığını vurgulayarak, "Ama 'Paramotor o kadar uçar mı?' diye uzman kesilmesini bildiler" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...