Tgrt Haber

Bakan Soylu'dan Özdağ'ın 'küfürleştik' iddialarına zehir zemberek sözler: Amerika'nın aparatıdır, operasyon çocuğudur

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İHA, TGRT Haber
15 Eylül 2022 13:21 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 14:21
Bakan Soylu'dan Özdağ'ın 'küfürleştik' iddialarına zehir zemberek sözler: Amerika'nın aparatıdır, operasyon çocuğudur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'telefonda küfürleştik' iddiasına sert sözlerle cevap verdi. Özdağ'ın iddialarını yalanlayan Bakan Soylu, "O Amerika'nın aparatıdır. Operasyon çocuğudur. Gündeme gelmek için yalan dezenformasyon devam ediyor" dedi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, telefonda İçişleri BakanıSüleyman Soylu ile birbirlerine küfür​ ettikleri iddialarında bulunmuştu. Özdağ'ın bu iddiaları hakkın ilk kez konuşan Bakan Soylu, zehir zemberek sözlerle cevap verdi ve iddiaları yalanladı.

"BİZİM AĞIMIZA KÜFÜ YAKIŞMAZ"

Sabahın erken saatlerinde Van'a gelen Bakan Soylu, burada gazetecilerin yöneltiği soruları cevapladı. Özdağ’ın ‘telefonda küfürleşme’ iddialarının sorulması üzerine Bakan Soylu, "Birçok iftirayla, yalanla ve birçok tacizle, tehditle karşı karşıya kalabiliriz. Bizim ağzımıza küfür yakışmaz. Biz sadece ülkemizi yönetmek için çaba sarf eden insanlar değiliz, aynı zamanda bizden sonra gelecek nesillere de bir model olmak durumundayız. Velev ki böyle bir hata işlemiş olalım, kişi ne kadar pespaye olursa olsun, ne kadar aşağı olursa olsun velev ki böyle bir hata işlemiş olalım ben özür dilerim" dedi.

"BU MESAJLAR AYIP DEĞİL Mİ? YAKIŞIYOR MU?"

'Küfürleşme' olayının söz konusu olmadığını belirten Bakan Soylu, "Şöyle bir durum; isimsiz, bilmediğim bir telefonda geçen hafta Mardin'den Mazıdağı'na giderken 6-7 arkadaşla birlikte bir mesaj geldi. Mesajda tehdit​ var, taciz var ve iftira var. Kim olduğunu da bilmiyorum. Telefonu açtım. Siz kimsiniz dedim, kendini tanıttı. Bu mesajlar ayıp değil mi? Yakışıyor mu? Ondan sonra konuşma tonunu değiştirdi, değiştirince ben de daha önce televizyonlarda söylediğim, kamuoyuna açık olarak söylediğim sözleri söyledim. Onun dışında başka bir şey söylemedim ve telefonu kapattım" ifadelelerini kullandı.

"BUNLAR İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKEN İŞLERDİR"

Bu tarz açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Soylu, "Gündeme gelmek için yalan, iftira, dezenformasyon, bunlar devam ediyor ve yine bozacı şıracı birbirini bulmuş. Hem haberi yazan hem onu söylemeye çalışan hepsi birbirini bulmaya çalışmış. Bunlar itibar edilmemesi gereken işlerdir" dedi.

"AMERİKA'NIN APARATIDIR"

Soylu açıklamlarının devamında şu ifadeleri kullandı:

Şunu da söyleyeyim, neticede şu yanağımıza vuracaklar diğerini çevireceğiz. Biz de ne söylenmesi gerekiyorsa onları söyleriz, söylemeye de devam ederiz. Dikkat ederseniz bunlar Amerika'nın aparatıdır. Ben operasyon çocuğu derken, kimin operasyon çocuğu olduğu apaçık ortadadır. Amerika'nın aparatıdır bunlar. Bu aparatlıklarını çok net bir şekilde devam ettirmektedirler. Niçin meydana çıktıkları, hangi köşeyi tuttukları, hangi pozisyonu aldıkları apaçık ortadadır. Milletimizin bunlara itibar etmemesini istirham ederiz. Biz işimize bakacağız, ama yanağımıza vurulduğu zaman da öteki yaramızı çevirmek de söz konusu değildir

 

Kaynak: İHA, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...