Tgrt Haber

Bakan Tunç'tan muhalefet vekillerine tepki: Milli iradeye saygısızlık

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 23:35 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 07:38

Son dakika haberi... TİP Milletvekili Can Atalay'ın TBMM'de vekilliğinin düşürüleme kararının okunması esnasında muhalefet milletvekilleri kürsüye yürüdü. Meclis Başkanveki Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM’nin çalışması engellenemez" diyerek duruma tepki gösterdi.

TİP​ Milletvekili Can Atalay​'ın TBMM​'de vekilliğinin düşürüleme kararının okunması esnasında muhalefet milletvekilleri kürsüye yürüdü. Meclis Başkanveki Bekir Bozdağ​'a Anayasa kitapçığı fırlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM’nin çalışması engellenemez" diyerek duruma tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararı esnasında Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'a karşı muhalefet vekillerinin gerçekleştirilen eylemi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı. 

"TBMM'NİN ÇALIŞMASI ENGELENEMEZ"

CHP, TİP ve DEM Partili vekillerin küsüye yürüyüp Bozdağ'ın kararı okuduğu esnada Anayasa kitapçığı fırlatmasını kınayan Tunç, "TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM’nin çalışması engellenemez" dedi. 

Son dakika! TİP'li Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü

"MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK"

Yaşananların milli iradeye saygısızlık olarak nitelendiren Tunç, "TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır." diyerek tepki gösterdi. 

Bakan Tunç'tan muhalefet vekillerine tepki: Milli iradeye saygısızlık

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşürüldü.

Eski Adalet Bakanı ve Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın kararı okuduğu sırada ise dikkat Meclis'te tansiyon bir anda yükseldi. Bozdağ'ın kürsüsüne doğru yaklaşan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu elindeki Anayasa kitapçığını fırlattı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...