Tgrt Haber

Bakan Ünal, 'Taliban, DAEŞ, PKK DHKP-C aynı kafada'

31 Aralık 2015 01:44
Bakan Ünal, 'Taliban, DAEŞ, PKK DHKP-C aynı kafada'

Bakan Ünal: Taliban, DAEŞ ile PKK ve DHKP-C'yi aynı değerlendirmeliyiz. İnsanlara saldıran bir terör örgütünden kültür mirasına duyarlılık bekleyemeyiz.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Güneydoğu'da şehirlerin tarihi dokusuna saldıran PKK'ya sert tepki gösterdi. 

Aralarında AKŞAM'ın da bulunduğu bazı gazetelerin Ankara Temsilcileri ile yemekte buluşan Bakan Ünal, “Taliban, Afganistan'da 2000 yıllık Budist heykellerini yerle bir ederken dehşete kapılmıştık. 

TERÖRÜN ORTAK HEDEFİ

Daha sonra DAEŞ, Suriye'de Palmera Antik Şehri'ni yerle bir etti. PKK'nın da Fatih Paşa Camii, Dört Ayaklı Minare ve diğer kültürel mirasa dönük tavrını yadırgamamak lazım. Çünkü, terörün ortak hedefidir bu yerler. Amaçları için her türlü insan, tabiat, kültür, kültürel mirası tahrip etmekten asla çekinmez. Böyle baktığınızda DAEŞ, PKK, DHKP-C ve diğer terör örgütlerini ayrı ayrı değerlendiremeyiz. İnsana saldıran bir terör örgütünün bu değerlere hassasiyet göstermesini bekleyemeyiz" dedi.  

TOKi iDDiASI 

“Diyarbakır Sur'a TOKİ girecek" iddialarına da değinen Ünal, bunun söz konusu olmadığını söyledi. Oralara asla yeni bina yaptırmayacaklarının altını çizen Ünal, İstanbul ve Ankara Sur içi nasıl kültürel mirasın korunması çerçevesinde görülüyorsa, kadim Diyarbakır'ın da öyle görüldüğünü belirtti.

Dayanacak halleri kalmadı

Bakan Ünal, PKK'nın yanlış bir yola girip çıkamadığını belirterek, şunları söyledi: “Attıkları her adım bir bitiş. Bunlar, 'bölge yeniden şekillenirken biz de kendi payımızı alalım' diye düşünüyorlar. Öyle bir şey yok. Zaten hendek siyaseti uzun sürmez. Şu anda fazla dayanacak halleri kalmadı." 

AKM’ye birlikte karar verilecek 

Bakan Mahir Ünal, üzerinde çalışılan yeni kültür politikasıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Sanıyorum taslak bir hafta içinde ortaya çıkar. AKM ne olacak? Devlet Opera ve Balesi ile tiyatrolarla ilgili ne yapacağız. Türkiye'de sanat ve sanatçının kalitesi, sanat kurumları ile ilgili bir yol haritası hazırlayacağız. Sonra sanatçılara 'Bu işin neresinde olmak istiyorsunuz?' diyeceğiz."

Şehirlerin hafızası var

Ortaya çıkacak paketin birinci ayağının hafıza olduğuna dikkati çeken Ünal, “Bütün şehirlerin hafızası ve kültürel mirasını çıkaracağız. Hafızayı yaşatmak için ihtiyaç duyduğumuz müze, kütüphane, konser salonu, eğitim kurumlarını destekleyeceğiz. Şehrin hafızası ilk kurulduğu yerde saklıdır. Onu koruyacağız. Hafızanın üzerine kimliği koyacağız" dedi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...