Tgrt Haber

Bakan Varank Kızılay başkanına sert çıktı: İçime sinmiyor

19 Nisan 2023 01:44 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 01:57

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deprem felaketinin ardından 'çatır satma' iddialarıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevine devam etmesinden rahatsız olduğunu söyledi. Bakan Varank yaptığı açıklamada, "Kendisi çok yıprandı. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Oradan ayrılması gerekiyorsa bunun kararını kendisi vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem​ felaketinin ardından Kızılay​'ın, yardım kuruluşu Ahbap​'a çadır ve konserve satması gündemdeki sıcaklığını korurken Bakan Mustafa Varank​'tan Kızılay Başkanı Kınık ile ilgili yeni bir çıkış geldi. Varank, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevine devam etmesinin kendisini kişisel olarak rahatsız ettiğini dile getirdi.  

"SÜREÇLERİ DOĞRU YÖNETEMEDİ"

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevinden olmasının kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Bakan Varank, "Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Çünkü kendisi çok yıprandı. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Ama biliyorsunuz Kızılay bir dernek statüsünde. Derneklerin bir genel kurulu var. Derneklerle ilgili nasıl işlemler uygulanacağı da zaten mevzuatta belli. Dolayısıyla Kızılay Başkanı şu anda görevine devam ediyor. Eğer oradan ayrılması gerekiyorsa bunun kararını kendisi vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım" dedi. 

"SİYASET BİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

Kınık'ın görevden alınması gerektiğini söyleyenlere Kızılay'ın dernek statüsünde olduğunu hatırlatan Varank, "Kamuoyunda şöyle bir algı var 'Niye görevden alınmıyor?' Bu resmi bir makam değil yani sizin atayıp aldığınız bir makam değil. Bir spor kulübü dernek statüsünde ise bu da bir dernek statüsünde. Bunun başkanıyla ilgili kararı genel kurulları verir. Orada da genel kurullarının o inisiyatifi alması gerekir. Ben bu süreci yönetmesinden rahatsızım. En başta ilmi siyaset bilmediği ortaya çıkmış oldu" dedi.  

 

Kaynak: TV 100

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...