Tgrt Haber

Bakan Yerlikaya’dan kaymakam adaylarına tavsiye: Yöneticiler kibir değil tevazu ve şefkat göstermeli!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Temmuz 2024 23:02 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 23:06
Bakan Yerlikaya’dan kaymakam adaylarına tavsiye: Yöneticiler kibir değil tevazu ve şefkat göstermeli!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kaymakam adaylarıyla bir araya geldi. Yerlikaya, “Yöneticiler kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat göstermelidir” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 109. Dönem Kaymakamlık Kursu açılış programında kaymakam adaylarıyla bir araya geldi. Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 109. Dönem Kaymakamlık Kursu açılış programında 97 kaymakam adayıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Bakan Yerlikaya’dan kaymakam adaylarına tavsiye: Yöneticiler kibir değil tevazu ve şefkat göstermeli! - 1. Resim

2 AY BOYUNCA DERS ALACAKLAR

Kaymakam adaylarının 2 ay boyunca çeşitli dersler alacaklarını ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Mevzuattan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, terörle mücadeleden, sınır güvenliğine, göç yönetiminden, nüfus hizmetlerine, afet yönetiminden, sivil toplumla ilişkilere kadar devletimizin işleyişini içeren kritik konularda ülkemizin yetkin isimlerinden dersler alacaklar."

Bakan Yerlikaya’dan kaymakam adaylarına tavsiye: Yöneticiler kibir değil tevazu ve şefkat göstermeli! - 2. Resim

“SERTLİK DEĞİL ŞEFKAT VURGUSU

Devletin sahibinin millet olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Yöneticiler kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat göstermelidir. Unutmamamız gereken kadim hikmet şudur, devlet insan ile daim ve kaimdir. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz şifresi, milletimizle hemhal olabilmektir. Eğitimleriniz şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...