Tgrt Haber

Bakan Yıldırım'dan iddialara yanıt, 'Yalan yok böyle bir şey'

05 Nisan 2016 13:46
Bakan Yıldırım'dan iddialara yanıt, 'Yalan yok böyle bir şey'

Son günlerde 'Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri çalındı ve 50 milyon kişinin bilgileri internete sızdırıldı' iddialarına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarına yönelik açıklama yaptı. Bakan Yıldırım konuyla ilgili olarak "Mernis bilgilerinin çalındığı iddiası doğru değildir." dedi.Associated Press (AP) haber ajansının, "Bugüne kadarki en büyük kamuya ait bilgi sızıntısı" olarak nitelediği haberde, veri tabanını ele geçiren bilgisayar korsanlarının kullandığı bilgisayarların sunucularının Romanya'da olduğu gözüktüğü, verilerin yüklendiği internet sitesinin web alanının ise İzlanda'dan alındığı belirtilmişti. Veri tabanında yer aldığı iddia edilen bilgiler şunlar:

TC kimlik numarası
Ad
Soyad
Anne Adı
Baba Adı
Cinsiyet
Doğum Yılı
Doğduğu Şehir
Nüfus Kayıt Yeri
Açık Adres

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...