Tgrt Haber

Bakan Yerlikaya'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2023 09:04 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 09:45

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaştı. Yerlikaya, "Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var" dedi.

'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' sözünün devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldığı Cumhuriyet​'in ilanının üzerinden tam 100 yıl geride kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​ da Cumhuriyetin 100. yılı dolasıyla sosyal medya hesabından bir video mesaj yayımladı.

"SELAM OLSUN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E"

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir. Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir. Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e. Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun"

KUTLAMALARIN MERKEZİ İSTANBUL​ VE ANKARA

Türkiye​ Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanacak. Başkent Ankara ve İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda görkemli programlara ev sahipliği yapacak.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Türkiye genelinde çok sayıda özel etkinlik düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iki önemli merkezi, Ankara ile İstanbul olacak.

100. YIL MESAJI 19.23'TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.23'te 100. yıl mesajını vatandaşlarla paylaşacak. Etkinlikler kapsamında 19.50'de ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2023 dron ile İstanbul Boğazı'nda ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...