Tgrt Haber

Bakanlar Kurulu sonrası önemli 'terör' açıklaması

09 Kasım 2015 19:18
Bakanlar Kurulu sonrası önemli 'terör' açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, " Hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına müsaade edilmeyecektir. Bu Türkiye'nin varlık meselesidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye, IŞİD'e ve Türkiye'ye tehdit oluşturan diğer bütün terör örgütlerine karşı nasıl kendi sınırlarımız içerisinde bir mücadele veriyorsak, sınırlarımız dışında da mücadelede kararlıdır. Hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına müsaade edilmeyecektir. Bu, Türkiye'nin varlık meselesidir, bekası meselesidir" dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 Ağustosta görevlendirmesiyle 28 Ağustos'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve seçim hükümeti olarak görev yapan Geçici Bakanlar Kurulu'nun dördüncü ve muhtemelen son toplantısını idrak ettiklerini söyledi.

Kurtulmuş, seçim gününde sandık bölgelerinde de çok üstün bir şekilde başarı sağlandığını, 1 Kasım seçimlerinin geçmiş seçimlerle mukayese edildiğinde en olaysız seçimlerden biri olduğunu, yaralanma ve ölüm olayı vuku bulmadığını, küçük sürtüşmeler dışında ciddi başarılı, olaysız bir seçim gününün geride bırakıldığını dile getirdi.

Önemli başarılardan birisinin de Türkiye siyasi tarihin en yüksek katılımlı seçimlerinden birisinin geride bırakılması olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız güvenlik ortamının sağlanmasını görmüş, teröre karşı verilen mücadeledeki etkinliği anlamış, özellikle güven ve istikrarın sağlanması için 1 Kasımda sandıklara büyük teveccüh göstererek oylarını kullanmıştır. Demokratik olgunluk dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Daha önceki seçim sonuçlarına baktığımız zaman oy verenlerin parlamentoda temsili bakımından Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarından birisi yakalanmıştır.

"Süreç Türkiye için hayati önem taşıyor"

1 Kasım sonuçlarınını Türkiye'de milli iradeyi ortaya koyduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki herhalde Yüksek Seçim Kurulunun takvimine göre ayın 17'sinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin töreni başlayacak. Ondan sonraki 5 gün içerisinde TBMM Başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. Hemen arkasından da Sayın Başbakan Türkiye'nin 64. Hükümetini kurma görevini Sayın Cumhurbaşkanımızdan alarak, hükümeti kurma çalışmalarını başlatacaktır.

Numan Kurtulmuş, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

"Yeni dönemde Çözüm Süreci'nde HDP ve İmralı'nın bundan sonra muhatap alınmayacağına dair yorumlar yapılıyor. Bu yorumlara ne dersiniz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, Türkiye'de 37 yıldır devam eden bir terör süreci bulunduğunu belirterek, "Türkiye, adına ne dersek diyelim, Çözüm Süreci, başka bir şey ama bundan sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olarak gördüğümüz bu süreç Türkiye için hayati bir önem taşıyor" dedi.

Ortak operasyon iddiası

Kurtulmuş, aynı gazetecinin, "Bugün bir gazetenin iddiasıydı, Türkiye ve ABD'nin IŞİD'e karşı ortak operasyon yapacağına dair. Bunun için ne dersiniz?" sorusuna karşılık, özelikle 20 Temmuz'dan sonra çok zor bir süreç yaşayan Türkiye'nin, bu süreci, emniyet birimleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, özel harekat ve istihbarat birimlerinin üstün koordinasyonuyla mümkün olduğu kadar etkin bir şekilde geçtiğini belirtti.

Türkiye üzerindeki tehdidin sadece kendi sınırları içerisindeki terör tehdidi olmadığını belirten Kurtulmuş, "Özellikle Suriye'de artık örgütlerin cirit attığı bir coğrafya söz konusudur. Diyebiliriz ki Suriye, bir örgütler konfederasyonu haline dönmüştür. IŞİD başta olmak üzere birçok örgüt ile doğrudan doğruya Türkiye'yi tehdit altına almak istemektedirler" diye konuştu.

Dolayısıyla Türkiye, IŞİD'e ve Türkiye'ye tehdit oluşturan diğer bütün terör örgütlerine karşı nasıl kendi sınırlarımız içerisinde bir mücadele veriyorsak, sınırlarımız dışında da mücadelede kararlıdır. Hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına müsaade edilmeyecektir. Bu Türkiye'nin varlık meselesidir, bekası meselesidir. Bu konuda Türkiye üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirecektir ve bu örgütlerin Türkiye'ye doğrudan tehdit oluşturmalarını önleyecek girişimlerde bulunacaktır."

Kurtulmuş, "17'sinde yemin töreni edilecek. Ardından 5 gün sonra görev devralınacak dediniz. Yasal olarak yemin edildiği gün geçici hükümetin görevleri sona erecek. Bu 5-6 günlük süreci nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de bu konunun hukuki detaylarının çalışıldığını söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...