Tgrt Haber

Son dakika! TBMM'de büyük gün: Bakanlar yemin etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2023 14:32 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 15:41
Son dakika! TBMM'de büyük gün: Bakanlar yemin etti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni bakanlar, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak tek tek yemin etti. Bakanların yemininin ardından Meclis Başkanlığı seçimine geçilecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın cumartesi günü açıkladığı yeni kabine üyeleri, TBMM​ Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak tek tek yemin etti. Vekil olan eski bakanlarınyemininden sonra yeni bakanlar kürsüye geldi. 

VEKİLLER TARAFINDAN ALKIŞLANDILAR

Saat 14.00'te başlayan törende yemin için kürsüye çıkan bakanlar yemin ettikten sonra vekiller tarafından alkışlandılar.

İŞTE BAKANLARIN YEMİN METNİ

TBMM'de göreve başlamak için Bakanların okuduğu yemin metninde şu ifadeler yer aldı:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...