Tgrt Haber

Barış Atay’ın teröristlerce şehit edilen polislerle ilgili sözleri seyirciyi ayaklandırdı

08 Ocak 2023 10:37 - Güncelleme : 08 Ocak 2023 10:45

HDP listesinden milletvekili seçildikten sonra Türkiye İşçi Partisi’ne geçen Barış Atay’ın katıldığı bir programda şehit edilen polisler ile ilgili söylediği sözler tartışmalara yol açtı. “İnfaz edildi” diyen Atay’a seyirciler “Şehit edildi” diyerek cevap verdi. Yaşanan o anlar sosyal medyada gündem oldu.

Oğuzhan Uğur tarafından yapılan ve YouTube​ kanalında yayınlanan Mevzcular Açık Mikrofon programında bu haftanın konuğu Türkiye İşçi Partisi​ Milletvekili Barış Atay oldu. HDPlistesinden milletvekili seçildikten sonra Türkiye İşçi Partisi’ne katılan milletvekili Barış Atay’ın program sırasında söyledikleri tepkilere yol açtı. Seyircinin kendisine yönelttiği çözüm süreci ile ilgili soruya Atay, şehit polislere yönelik söylediği ifadeye cevap gecikmedi.

“PEKİ, ŞEHİT EDİLMESİ, RAHATLADINIZ MI?”

Atay, "Çözüm sürecini bitiren iki polisin infaz edilmesi." dedi. Seyirciler "Şehit edilmesi" diye düzeltince Atay "Peki, şehit edilmesi. Rahatladınız mı?" diye konuştu.

Atay sözlerine şu şekilde devam etti:

Arkadaşlar şehidin kelime anlamı tam olarak, Allah yolunda cihat ederken gayrimüslimler tarafından öldürülen, demek. Cihatta mısınız, arkadaşlar?

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...