Tgrt Haber

Başbakan Davutoğlu'ndan HDP'ye çağrı

11 Haziran 2015 06:47
Başbakan Davutoğlu'ndan HDP'ye çağrı

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri'nin ardından ilk kez canlı yayında gündemdeki konuları değerlendirdi.

TRT Haber TV'de Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtlayan Davutoğlu, erken seçim ve koalisyon seçeneklerine ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, HDP'ye çağrı yaparak "HDP büyük bir şenlik içinde. Şimdi ispat vakti. Nişantaşı'nda HDP en fazla oyu almışsa tek tipci çizgiden çıkmışsa, şiddeti terörü bırakacak. HDP, PKK'ya gidip şunu söylesin: Silah bırakın" ifadelerini kullandı. 
Davutoğlu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;
HDP büyük bir şenlik içinde. Şimdi ispat vakti. Nişantaşı'nda HDP en fazla oyu almışsa tek tipci çizgiden çıkmışsa, şiddeti terörü bırakacak. Seçim döneminde PKK'yı kullandı. HDP, PKK'ya gidip şunu söylesin: Silah bırakın. HDP'ye oy verenlerin şunu söylemesi lazım: Ben size uzlaşı için oy verdim. 
Biz çözüm sürecine devam edeceğiz. Yeni koalisyon nasıl olacaksa öyle devam edecek. HDP çözüm süreci konusunda vaktinde atmadığı adımları şimdi atabilir. Kendini barış sembolü olarak gören HDP eş başkanları çıkıp PKK'ya silah bıraktırmalı.
''SINAV ŞİMDİ HDP İÇİN''
HDP'nin söylemlerini de biz dönüştürdük. Sınav şimdi HDP için, hala PKK terörü üzerinden gidiyor. Nişantaşı'nda kullandığı dili Diyarbakır'da kullanamıyor.
Ayrılıkçı bir dilin artık karşılığı olması lazım. Bu sınav onların önünde. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ileri gitmesidir. Siyasilere kapılarımız ve bize oy verenlere gönlümüz kapalı değil.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
fatih11 Haziran 2015 08:55

Bunlar bir olum akp yikacallar erken secime gidilmeli allah akp ye yardim etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...