Tgrt Haber

Başbakan Erdoğan Ordu'da konuştu 'Pensilvanya'nın bedduaları...'

24 Mart 2014 18:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17
Başbakan Erdoğan Ordu'da konuştu 'Pensilvanya'nın bedduaları...'

Başbakan Erdoğan, "Myanmar'dan, Libya'dan, Mısır'dan, Sudan'dan, Suriye'den, Mekke'den, Medine'den, Afganistan'dan dualar var, ey Pensilvanya senin bedduaların bize gelmez" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiç görmediği 90 yaşındaki Ordulu Mahmut Eraslan'ın kendisine dua ettiğini belirterek,  "Ey Pensilvanya senin bedduaların bize gelmez, bize o dualar gelir" dedi.  Partisinin Ordu mitinginde konuşan Erdoğan, Ordu'yu bugün farklı gördüğünü belirterek, "Ordu, 3 ay önceki o muhteşem manzaradan bugün çok daha muhteşem. Ordu maşallah Karadeniz gibi kükrüyor. Ordu tıpkı dereleri gibi gürül gürül çağlıyor. Ordu'nun dereleri... Evelallah siz yukarı da akıtırsınız dereleri. Sağ olasın ordu, Allah sizlerden razı olsun. Rabbim şu kardeşliğimizi, şu muhabbetimizi,  şu yol arkadaşlığımızı daim eylesin. 30 Mart seçimleri, inşallah ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için, artık 31 Mart'tan itibaren büyükşehir olacak olan Ordumuz için hayırlara vesile olsun" diye seslendi.
Erdogan, 3 ay önce  21 Aralık'ta Ordu'ya gediğini, ordu ve ilçelerinde tamamladıkları 166 trilyon liralık eser ve hizmeti resmi olarak vatandaşlarla buluşturduklarını anlattı. Geceyi Ordu'da geçirdiğini, sabah Ordulu balıkçıların denizden yaptıkları selamlamayla ayrıca duygulandığını, 15 Şubat'ta bir kez daha İstanbul'daki Ordulular Sevgi Şöleni'ne katıldığını, coşkulu ve muhabbet dolu bir atmosferde istanbul'daki Ordulu hemşehrileriyle hasret giderdiğini ifade eden Erdoğan, bugün bir kez daha Ordu'da olduğunu, kentin büyükşehir belediyesine katılmasına 6 gün kaldığını kaydetti.
Erdoğan, "İnşallah Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Enver kardeşimi burada belediye başkanı yaptığınız andan itibaren yeni bir süreç başlayacak. İnşallah AK Parti'li bir başkanla, tecrübeyle, birikimle, dürüst, işbilen, becerikli bir başkan ile büyükşehirin kuruluşunu gerekleştireceğiz" diye konuştu.
Alanda 1940 ve 1950'leri yaşayan nine ve dedelerin olduğunu belirten Erdoğan, o dönemi yaşamayanlara da anlatıldığını kaydetti. 1940'larda Ordu'nun büyük çileler çektiğini, çok  büyük yoksulluğa maruz kaldığını ifade eden Erdoğan, Demokrat Parti'nin Ordu milletvekili, 1949'da Ordu'da çok büyük yoksulluğun yaşandığını, 26 kuruşluk mısırın vatandaşa 50 kuruşa satıldığını, onu almak için insanların kuyrukta beklediğini, izdihamda ezildiğini anlattığına işaret etti. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Evlerde ekmek yok. Öyle mi anacığım? Elektrik zaten yok, gaz yok, gaz lambası yok,  ekmek bile yok. Peki ne var? CHP var. CHP demek yokluk demektir, CHP demek susuzluk demektir, CHP demek karanlık demektir.  İstanbul'u ben onlardan aldım; onların belediyeciliğini bilirim. Çöp dağlarına İstanbul'u nasıl mahkum etiklerini bilirim. Şimdi gelirken helikopterden, aman Yarabbim, baktım ki deniz ile derenin kesiştiği yeri, şu andaki belediye çöp mahalli olarak kullanıyor. Bu nasıl belediyecilik? O çöpün sızıntısı dereye, denize gider. Bu CHP'li  belediyeye bu teslim edilir mi? Bu nasıl bir anlayıştır? Koskoca İzmir'de hala modern çöp depolama yok, vahşi depolama var. Düşünebiliyor musunuz yıllar yılı İzmir'i bunlar yönetir, daha bir modern depolama yapamadılar. Ama bizde ben ta 1994'te göreve geldiğimde İstanbul'a modern depolama yaptım. Çöpten kompost gübre üretiyordum orada, parklara bahçelere sermek için...Şimdi de inşallah Ordu'da bir değişim, dönüşüm yapacağız, bunun adımını atacağız. Ordu'yu çöpe mahkum edenlere bu seçimde ne diyoruz? O kadar...Millet, o dönemlerde devlet dairesine giremezdi. 48'i, 49'u söylüyorum. Kapıda beklerdi, sadece muhtar girebilirdi, her ne mesele varsa o arzederdi.
Bakınız 50 seçimlerinde iki CHP'li milletvekili, Ordu'ya geliyorlar, arabadan iniyorlar,  üzerileri çamur oluyor. Üzerileri çamur oldu diye  bucak müdürünü aşağılıyorlar, ona hakaret ediyorlar, seçimi, demokrasiyi tahkir ediyorlar. Sonra köylerde vatandaşa ne diyeceklerin konuşmaya başlıyorlar. 'Köylülere ne verdik, onu tespit edelim, onu söyleyelim' diyorlar. Araştırıyorlar, düşünüyorlar. Çok anlamlı bir şey....İçinde gerçekten güzellikler var. Köylülere verdikleri hiçbir şey bulamıyorlar. O tahkir ettikleri bucak müdürü geliyor; 'efendim köylüye bir şey verdiniz, unuttunuz mu, her köye 6 oklu bayrak hediye ettiniz' diyor. Bunlar bu...Bu içler acısı, bu  zavallı manzara merhum Adnan Menderes'in gelmesiyle tamamen tersine döndü. Ekonomi büyüyor, refah artıyor, köylünün yüzü gülmeye başlıyor, zulüm sona eriyor, köylü şehirli ekmek görüyor, mısır, gazyağı görüyor, elektrikle, yolla tanışıyor. Tek parti CHP zulmünün ardından insan ilk defa insan yerine konuyor. Ben de sizi yalnız bırakmam. İşte bu CHP bunu kabullenemiyor, bunu çekemiyor, bunu hazmedemiyor, merhum Menderes'e iftiralar atmaya başlıyor. Sokakları germeye, öğrencileri sokağa dökmeye başlıyorlar. Her yerde tahriklerle, provokasyonlarla, sokak eylemleriyle ülke tahrip ediliyor. Nihayetinde müdahale yapılıyor; merhum Menderes ve iki bakanı idam ediliyor."
Erdoğan, CHP'nin hiçbir zaman yapmanın, inşa ve imar etmenin tarafında olmadığını ifade ederek, "CHP yapmaz, bir şey yapılmasını da istemez. CHP üretmez, bir şey üretilmesini de istemez. CHP asla millete hizmet etmez, millete hizmet edilmesini de istemez. İşte şu anda da CHP, yanında MHP, onlarla birlikte BDP, Pensilvanya'nın ceketinin cebine girdiler,  oradan Türkiye'yi karıştırmanın çabası içindeler. 12 yıldır Türkiye istikrarla, huzurla  büyüyor, emin adımlarla geleceğe ilerliyor. İşte şimdi bu şer ittifakı,  tıpkı 1960'da olduğu gibi komployla, yalanla, iftirayla Türkiye'yi  durdurmaya çalışıyor" dedi.
Ordulu Mahmut Eraslan amca...
İnternette yaşlı bir amcanın videosunu kendisine izlettirdiklerini anlatan Erdoğan, bir kadının "benim amcam" demesi üzerine şöyle konuştu:
"Ve alaykümselam...Çok güzel dualar ediyor. Gözleri görmüyor ama, Allah ondan razı olsun. Kızlarım dedi ki 'baba böyle bir şey var.' Saat gece 12'yi 20 geçiyor. Dedim ki arayacağım. Dediler ki 'bu saatten aranır mı, yaşlı amca şimdi yatmıştır.' Dedim 'yok, ben arayacağım. Madem ki o bana böyle dualar ediyor, ben onu bu saatte aradığımda o kalkar' dedim. 12'yi 20 geçe aradım. 90 yaşında, her şeyi görmüş, ruhen, gönülden görmüş. 5 yavrusu var; bir erkek dört kız...'Nireden nireye' diyor. Ben diyorum ya, baktım o da aynısını söylüyor. Ordulu, Fatsa Kabakdağ Köyü'nden Mahmut Eraslan amca...Aradım, hal hatırını sordum; tabii bana hayır dualarını yaptı, ondan sonra yengemle de biraz konuştum. Ondan da hayır dualarını aldık. Rabbim kendilerinden razı olsun, şifalar versin, uzun ömürler nasip etsin. İşte birileri bize Pensilvanya'dan bize beddua ediyor, ama Mahmut amca gibi milyonlar da bize dua ediyor. Ben Mahmut amcayı bugüne kadar görmedim, o da beni görmedi ama gönüller konuşuyor gönüller. Myanmar'dan, Libya'dan, Mısır'dan, Sudan'dan, Suriye'den, Mekke'den, Medine'den, Afganistan'dan dualar var. Ey Pensilvanya, senin bedduaların bize gelmez, bize  o dualar gelir. Bizim meselemiz millet, bayrak, vatan meselesi...Biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu...."
Erdoğan, 30 Mart'ta çok önemli bir tercihte bulunulacağını vurgulayarak, "30 Mart'ta ya vesayet, ya siyaset bir tercih yapacaksınız. 30 Mart'ta çeteler ile demokrasi arasında bir tercih yapacaksınız. Ya eski Türkiye, ya yeni Türkiye diyeceksiniz. Unutmayın, 30 Mart'ta ya vesayet kazanacak, ya kaset kazanacak, ya montaj kazanacak, ya şer ittifakı kazanacak ya da siyaset kazanacak, millet kazanacak, yeni Türkiye kazanacak" dedi.
AK Parti'nin hizmete devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "30 Mart Ahmet'in, Mehmet'in seçilmesi olayı değil. 30 Mart milli iradeye saygı, bunun neticesini almak. Çünkü bunlar milli irade hırsızı. Bu hırsızlara oy vermememiz lazım. Her türlü yolsuzluğu yapıyorlar. Bunlarda yalan var, takiye var, riyakarlık var, iftira var, fitne var, fesat var" diye konuştu.
Erdoğan, Ordu'ya 4 bin kişi kapasiteli bir yükseköğretim yurdu daha yapacaklarını belirterek, "Buralardan atılan kızlarımız var, çocuklarımız var, bunları süratle bu yurtlara alacağız. Geçiş döneminde sosyal tesislerde ağırlayabiliriz, evler tutmak suretiyle ağırlayabiliriz, o da yoksa valilikler otellerden kiralama yapmak suretiyle ağırlama yapabiliriz" dedi.
Ordu ve ilçelerini sağlık tesisleriyle donattıklarını, hastanelerin araç, gereç, tıbbi cihaz ve personel ihtiyacını giderdiklerini kaydeden Erdoğan, Ünye Devlet Hastanesi'nin yapımını devam ettiğini, Fatsa'daki hastaneyi büyüteceklerini söyledi.
TOKİ'nin Ordu'ya 4 bin 184 konut inşa ettiğini bildiren Erdoğan, kentteki 50 kilometrelik bölünmüş yola AK Parti iktidarının 12 yılda 74 kilometre eklediğini dile getirdi.
Ordu'nun büyükşehir olmasıyla köy ve beldelerin mahalleye dönüştüğünü anımsatan Erdoğan, "İlçe, büyükşehir oraya elini uzatacak, bütün ilçeler AK Parti ile bütünleştiği zaman artık mahallelerimizin hepsi a'dan z'ye pırıl pırıl olacak" diye konuştu.
54 yıl önce planlanan, sonra yılan hikayesine dönen sahil yolunu tamamlamanın kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Ordu'nun 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak yatırımı yaptıklarını belirtti.
Ordu'nun fındıktan gelir sağladığına dikkati çeken Erdoğan, "Yeni fındık stratejisiyle ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapanlara alan bazlı gelir desteğini başlattık. Ruhsatsız alanda üretim yapanlara ise alternatif ürün desteği veriyoruz. Ordu'da ruhsatlı alanlarda fındık üretenlere son 4 yılda 970 trilyon lira destek ödedik" dedi.
Erdoğan, Ordu'yu 2007'de doğalgaz ile tanıştırdıklarını, kültür ve turizmde yapılan yatırımların neticelerinin alındığını ifade etti.
Ordu'ya içinde 1600 değişik türde bitki bulunan Karadeniz'de ilk olan botanik bahçesi kurduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Eskipazar'da yapılan botanik bahçesinin, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacağını söyledi.
Ordu'nun artık büyükşehir olduğunu yineleyen Erdoğan, "Kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Kılıçdaroğlu'nu sevenler onunla haşrolunacak, Bahçeli'yi sevenler onunla haşrolunacak, biz de bu meydanda olanlarla haşrolunacağız. Büyükşehir olan Ordu'nun vizyonlu ve dirayetli yönetime ihtiyacı var. Ordu'ya çalışma arkadaşım, yıllarca siyaset yaptığım, il başkanlığından milletvekilliğine kadar omuz omuza yürüdüğüm, Enver Yılmaz ile beraber istiyoruz ki Ordu'yu yönetelim. Ordu'nun plakası kaç? 52. Yılmaz'ın Ordu için 52 projesi var" diye konuştu.
Erdoğan, AK Parti'nin Türk Bayrağı'nın kullanıldığı reklamının yasaklanmasını da eleştirerek, "Nasıldı reklam? Biliyor musunuz bu paralel yargı onu da yasakladı. Ne olacak? Muhalefet de aynı reklamı yapsın. Bayrağımız bu bizim ya. O da onun reklamını yapsın. Dayanamadılar. Çünkü bunların aklı bunu basmaz. Yani CHP'nin aklı bunu basmıyorsa, MHP'nin aklı bunu basmıyorsa, BDP zaten semtinden geçmiyor, bize niye engel oluyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...