Tgrt Haber

Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması

22 Şubat 2014 17:28
Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda yaptağı açıklamalarda 'dershane' konusuna da değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Dershaneleri kaldırıyoruz. Devletin okullar var mı, var. Öyleyse dershane niye? Bizim vatandaşlarımızı hep bir meta olarak gördüler, sürekli sögüşlediler. Orada çünkü büyük rant vardı, yılda 1 milyar dolar. Bu rant kaybedilir mi? Tabii bundan dolayı adımlar atıldı." dedi. Erdoğan, "Biz, devlet olarak hafta sonlarında da yavrularımıza istedikleri takdirde ücretsiz olarak okullarında kursları da vereceğiz." şeklinde konuştu. "Hazreti Peygamber'i, Miraç'tan indirip, kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca, edepsizce senaryolar yazılıyor." diyen Erdoğan, "İşte, CHP ve MHP böyle bir örgütün arkasına takılıyor, böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor." ifadelerini kullandı.
İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları...
-Önce affınızı diliyorum huzurunuza gecikerek geldim. Sivas bir başkaydı.
-30 Mart seçimlerinin startını Sivas'tan verdik Yozgat'tan devam ediyoruz.
-Bugün 30 Mart seçimleri için yeniden yola revan olduk. Öğlen Sivas'taydık hemen ardından sizinleyiz.
-Hastanelerde kuyruklara rehin olaylarına son verdik.
-Emekli vatandaşım maaş geldiğinde sabahın erken sdaatlerinde kuyruğa giriyor saatlerce bekliyordu. Zaten 3 kuruş maaş veriyorladı onu da banka önlerinde zehir ediyorlardı.
-Bunlar zorunlu tasarruf adı altında benim emekli işçi memur kardeşimin maaşından kestiler mi? Ne kadardı bu para 13,5 katrilyon. Başbakan olduğumda bunu buldum. Süratle bu borcu ödeyeceğiz dedi.
-3,5 kartilyon da memur işçiden KEY için kestiler.
-Bakın 5 yıllığına seçildği MHP'nin başındaki zat ve MHP 3,5 yıl kaldı orada. Niye 5 yılı doldurmadın? Niye kaçtın gittin? Yönetemediler. Bir Sakarya, Düzce Kocaeli depremi bunların işini bitirdi. Ama biz ne Bingöl, ne Van depreminde pes etmedik ve oraları çok daha güzel hale getirdik. Bu çarpık düzeni biz değiştirdik. İMF'ye 23,5 milyar dolar borçla o MHP yönetimi bize devretti. İMF'ye borçları biz ödedik. Merkez Bankamızın kasasını boşaltmışlardr. Ah bejnim MHP'ye oy veren kardeşlerim başınızı ellerinizin arasına alarak bir düşünün. Devletin borcu bunlardan aldığımızda Milli Gelir'e oranı yüzde 73'tü şimdi yüzde 35.
RAHATSIZ OLDULAR
-Mesele Türkiye'de faiz lobisinin çarkına çomağı soktuk ya, o. Rahatsız oldular. Onun için 3, 5, 10 ağaç sökülmesiyle bizi yıkmak istediler. Bu ülkede 3 milyar fidan diken bu iktidarı yıkabilir misiniz? Şimdi de bir paralel yapı çıktı. 17 Aralık'ta bunlar türedi. Mesele ne? Mesele başka. Anladık, burada da rant var. Hale bakın. Bakıyorsunuz çıkıyorlar beddua. Bir Müslüman bir Müslümana beddua eder mi ya? Şu anda bugün Yozgatta yanıma bir grup geldi, genç kızlarımız. Başbakanım biz onların evlerinde kalıyoruz bu evlerde bizi gece ibadete kaldırıyorlar bu gece saatinde size beddua ettiriyorlar" dediler.
BAŞÖRTÜSÜ SORUNU
-Üniversitelere girerken nasıl girilmesi gerekiyorken girin dediler. Bizler için meşru olmayan şeyleri bunlar meşru kabul ettiler. 30 Mart bir testtir. 30 Martta Yozgat sandıkları patlatacaktır. Çünkü biz buradan sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Aynı zamanda verilen oy diğer partilere de bir ders olacaktır. Onun için şimdi onlar bu şekilde çalışıyor.  Ben inanıyorum ki hanım kardeşlerimiz kapı kapı dolaşacaklar.
-Benim 4 çocuğum var. Kızlarım bu çileyi çekti. İmam hatipte okumalarına rağmen derse giremediler. Geldik ama sabırla, dikkatli geldik. Şimdi artık başörtülü olarak yavrularımız üniversitelere, imam hatiplere, devlet dairesine giriyor mu? Sizden başka bir şey istiyorum. Çok çalışacaksınız, çok gayret edeceksiniz. Dershaneleri kaldırıyoruz. Devletin okulları var mı? Öyleyse dershane niye? Biz şimdi bütün imkanları seferber ettik. Biz devlet olarak haftasonlarında da istedikleri takdirde yavrularımıza ücretsiz kursları vereceğiz.
-Biz faize milletimizi ezdirmedik. Gerektiğinde emeklinin evine gidip banka maaşını tıkır tıkır ödüyor.
-Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası ile ilgili haber çıktı. Faiz lobisi Ziraat Bankası'nın sıfır faizli kredi vermesinden biz rahatsız olduk dediler. Bakın bir Türkiye bankası Bosna Hersek'te çiftçiyi destekliyor diyorlar. Kendi akıllarınca uluslarası alanda şikayet ediyorlar.
-MİT'e saldırmadılar mı? O da geçiyor. Milli değerlerimize saldırdılar. Kim yapıyor? Devlete sinsice sızmaya çalışan ihanet içindeki bir örgüt yapıyor. Bu örgütün yanında CHP, MHP, Geziciler var, terör örgütleri var. Bu örgütün liderinin ses kayıtlarını dinlendiniz mi? Uganda'dan ananaslar gidip geliyor. Manavda satılan ananas değil bunların cinsi başka. Bazı iş adamlarıyla al gülüm ver gülüm ilişki kuruluyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...