Tgrt Haber

Başörtüsüne anayasal güvence Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasına geldi: Onay verdiği an muhalefete götürülecek

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2022 07:20 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 07:26
Başörtüsüne anayasal güvence Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasına geldi: Onay verdiği an muhalefete götürülecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile hazırlanan ‘başörtüsüne anayasal güvence’ çalışmasında sona gelindi. Erdoğan’a sunulan anayasa değişikliği teklifi onay verilmesi durumunda muhalefet partilerine götürülecek. 

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışı ile başlayan ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın ‘anayasal güvence’ resti çektiği çalışmalarda sona gelindi. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan hazırlanan ‘başörtüsüne anayasal güvence’  çalışmaları tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

MUHALEFETİN CEVABI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi durumunda söz konusu değişiklik teklifi muhalefet partilere gönderilecek. Anayasa​ değişikliği için muhalefetin 'Evet' vermesi gerekirken partilerin ne cevap vereceği merak konusu oldu.

KILIÇDAROĞLU: BU HAKKI YASAL GÜVENCEYE ALACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı başörtüsü çıkışında "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız" demişti. Ertesi gün CHP, başörtüsüne güvenceyle ilgili yasa teklifini Meclis'e sundu.

ERDOĞAN: SAMİMİYSEN ÇÖZÜMÜ ANAYASA DÜZEYİNDE SAĞLAYALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Eğer dürüstsen, samimiysen gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan bu meselenin arkasındaysan gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Hatta bununla kalmayalım kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuza da güçlendirerek ilave değişikler de yapalım" diyerek Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...