Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları paylaşacak: Başörtüsüne anayasal güvence teklifi Meclis’e geliyor!

02 Kasım 2022 08:26 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 08:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları paylaşacak: Başörtüsüne anayasal güvence teklifi Meclis’e geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayrıntılarının açıklanması beklenen ‘başörtüsüne anayasal güvence’ çalışmalarında teklifin bugün Meclis’e sunulması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘anayasal güvence’ resti gelirken konu ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile hazırlanan  Anayasa değişikliği​ teklifi tamamlandı. Erdoğan’ın incelemesinin ardından söz konusu değişiklik Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.

TEKLİF MUHALEFET İLE GÖRÜŞÜLECEK

Geçtiğimiz pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da ele alınan değişiklik sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile de bir araya gelecek. Ardından da teklif konusunda muhalefet partileriyle de istişareler yapılacak.

2 MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Teklif, anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre "din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek. Erdoğan, o düzenleme ile hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını söylemişti.

GÖZLER ERDOĞAN’DA

Teklif, "aile ve gençlik" haklarını düzenleyen anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına "kadın ve erkek" ifadelelerinin eklenmesi öngörülüyor. Teklifin ayrıntılarını, Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemıle 3 Kasım 2022 17:39

Ceza evındekılere af ne zaman açıklanacak sabırsızlıkla bekliyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...