Tgrt Haber

Baykar'ı hedef alan Babacan geri adım atmadı: Dokunacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2023 12:59 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 13:27
Baykar'ı hedef alan Babacan geri adım atmadı: Dokunacağız

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın İHA ve SİHA üreten Baykar'ı hedef alan skandal sözleri büyük tepki çekmişti. Babacan'ın açıklamaları sonrası Haluk Bayraktar, Babacan'a tepki gösterip özür dilemeye davet etmişti. Tepkilere rağmen Babacan geri adım atmadı. Babacan, "Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki" dedi.

DEVA Partisi​ Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yerli İHA​ ve SİHA'ları üreten Selçuk Bayraktar​'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Baykar​'ı hedef almıştı. Babacan'ın "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" skandal ifadeleri büyük tepki çekmişti. Babacan'ın bu açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Haluk Bayraktar, Babacan'a tepki gösterip özür dilemeye davet etmişti.

BAYRAKTAR: MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Haluk Bayraktar, DEVA Partisi liderini özür dilemeye davet edip şunları söylemişti:

"Sn. Babacan, Baykar hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz. Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA'larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75'ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3'ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız."

https://twitter.com/haluk/status/1614263728165326852

BABACAN GERİ ADIM ATMADI

Babacan'ın skandal sözlerine tepkiler gelmeye devam ederken DEVA lideri bir açıklama daha yaptı ve geri adım atmadı. Sabah saatlerinde bir televizyon programına katılan Babacan, "SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...