Tgrt Haber

BBP lideri Destici'den Filistin lideri Abbas'a sert tepki: O koltukta bir saniye oturma

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 11:48 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 12:03
BBP lideri Destici'den Filistin lideri Abbas'a sert tepki: O koltukta bir saniye oturma

BBP lideri Mustafa Destici, 'Yahudi kimliğimle buradayım' diyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a ev almayı teklif eden Filistin lideri Mahmud Abbas'a çok sert tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici​, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne saldırılarını değerlendirdi. İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına çok sert ifadelerle tepki gösteren Destici, saldırılardan en az İsrail kadar, Amerika ve İsrail'e destek veren Avrupa ülkelerinin de sorumlu olduğunu söyledi ve "Kimsenin timsah gözyaşı dökmesinin bir anlamının olmadığını" dedi.

"ABBAS, FİLİSTİN​ DAVASINA BÜYÜK ZARAR VERMİŞTİR"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile şakalaşan ve ev alması için teklifte bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a da sert tepki gösteren Destici, İsrail'den çok Hamas​'a saldırıyor. Mahmud Abbas denen şahıs, İsrail'e gelip, 'Yahudi kimliğimle buradayım' diyen ABD Dışişleri Bakanı'na Kudüs'ten ev alma teklifinde bulunuyor. Hem de bu ortamda. Bu gerçekten aklın alabileceği bir şey değil" dedi.

"ABBAS DEFOLUP GİTMELİ"

Abbas'ın bu davranışlarının ve şu ana kadar aldığı kararların Filistin davasına ve Filistinlilere büyük zarar verdiğinin altını çizen Destici,  "Aynı şekilde Mahmud Abbas'ın da bir saniye o koltukta oturmaması, defolup gitmesi ve hakkıyla Filistinlileri temsil edecek birisine görevi devretmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"TÜM DÜNYANIN, İSLAM ALEMİNİN BUNU GÖRMESİ LAZIM"

Son 12 gündür Filistin'de, Gazze'de yaşananların ciğerleri parçalayıp, içleri yaktığını ve uykuları kaçırarak, büyük bir sorumluluk altında hissettirdiğini dile getiren Destici, şunları kaydetti:

ABD Başkanı, İsrail'e gitti ve katil, soykırımcı Netanyahu ile kucaklaşıyor. İsrail Cumhurbaşkanı ile Savunma Bakanı ile kucaklaşıyor, yani bunlara açıkça desteğini ifade ediyor. Tüm dünyanın, İslam aleminin bunu görmesi lazım. Siyonistlerden, emperyalistlerden, Müslümanlara, Araplara, Türklere, hatta diğer milletlere, siyonizme, emperyalizme karşı çıkanlara bir fayda yoktur. Tam tersine sömürü vardır, zulüm vardır, gözyaşı vardır. Herkesin bunu böyle bilerek ayağa kalkması gerekir. Dünya milletleri, toplu şekilde ayağa kalkmadan, Birleşmiş Milletlerin yapısını değiştirmeden bu zulümler bitmez.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşı 12. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'de 471 kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının yankıları sürerken, bölgeden bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor.

İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti. İsrail Savaş Kabinesi toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar yayımlandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da bulunduğu toplantıda, ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze'ye kara harekatı yapmaktan başka çarenin olmadığı iletildi. İsrail sözcüsü Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardımların yakında başlayacağını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...