Tgrt Haber

Beker-Özel gerilimi sürüyor! 'Kalbini kırarım'a 'kahveye git' cevabı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 10:30 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 12:02
Beker-Özel gerilimi sürüyor! 'Kalbini kırarım'a 'kahveye git' cevabı 

Genel seçimlerin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmaları yerel seçim tartışmalarına evrildi. İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker'in "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli" çıkışına CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok" diye cevap verdi. Beker'den bu çıkışa cevap gecikmedi.

Seçimden sonra dağılan muhalefet bloğunda 'yerel seçimde ittifak' tartışmaları devam ediyor. 'Seçimlere ayrı ayrı girelim' düşüncesinin ağır bastığı İYİ Parti'de 31 Mart seçimleri için Ankara​ talebi geldi. İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker​, "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli. 6’lı masa seçimi kazanmış olsaydı, biz daha bakanlıkları oluşturamazdık" diye konuştu. 

CHP​'DEN JET CEVAP: KALBİNİ KIRARIM 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir TV kanalının canlı yayınında Beker'in açıklamalarıyla ilgli dikkat çeken ifadelerde bulundu. "CHP de İYİ Parti de kendi özeleştirisini yapmalı" diyen Özel, "Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek. Şimdi ona öyle ifadeler kullanılır ki vatandaşın karşısında birlikte oy istemiş insanlara yakışmaz.

Sistemin getirdiği bir çarpıklık var, bizim de doğru yapmadığımız bir okuma var. Partilerin birbirine nezaketi hallaç pamuğu gibi atılmış durumda. Bunu düzeltmek lazım. Adnan Beker'in sanki bir kahvenin köşesinde askerlik arkadaşlarıyla kayda alınmayan bir değerlendirme yapıyormuşcasına özensiz değerlendirmelerine kalırsınız" dedi. 

BEKER: KEŞKE KAHVELERE UĞRASAYDI  

Katıldığı bir canlı yayında CHP'li Özel'in çıkışına cevap veren Beker, "Özgür Özel benim konuşursa kalbimi kırarmış. Bu söylediklerimden dolayı benim kalbim kırılmaz. Bana kahve konuşması demiş keşke o kahvelere gitselerdi kendileri benim gördüklerimi görürlerdi. 2. Turda sahaya çıktıklarında sokakta pazarda bunu gördüler.Ama vatandaşımız bunu kabul etmedi. Çünkü HDP-PKK açıklamaları devam etti ikinci turda da. Eğer Kemal Bey başarılıysa neden karşısına aday çıkıyorlar" diyerek cevap verdi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...