Tgrt Haber

Beyaz Saray’da önemli 50 dakika

02 Nisan 2016 06:46
Beyaz Saray’da önemli 50 dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşmede teröre karşı mücadele ele alındı.

Başta paralel yapı olmak üzere bazı çevrelerin hevesi kursağında kaldı. Ziyaretten önce ısrarla Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyeceği yalanını yazanlara en iyi cevap Beyaz Saray’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı Obama, Türkiye’ye destek mesajı verdi.

TAZİYE DİLEDİ

İki lider arasında 50 dakika süren görüşmede Obama öncelikle Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu ve Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etti. Görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konusunun ele alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

DAEŞ’LE MÜCADELE

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ'i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele almışlardır." Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı
John Kerry ve Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de bir araya gelmişti. Biden da PYD’nin Suriye’yi bölmesine karşı olduklarını Erdoğan’a iletmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...