Tgrt Haber

Binali Yıldırım TGRT Haber'den İzmir'e müjdeyi verdi

05 Mart 2014 21:28 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17
Binali Yıldırım TGRT Haber'den İzmir'e müjdeyi verdi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı eski Bakan Binali yıldırım TGRT Haber'de Ankara'nın Gündemi programına konuk oldu.

Binali Yıldırım, CHP’nin “yıkılmaz kalesi” olarak görülen İzmir’deki şansını nasıl görüyor? Siyasal gelişmeler hakkındaki düşünceleri ne? 11 yıldır sürdüğü Ulaştırma Bakanlığı görevinden ayrılınca neler hissetti?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ankara'nın Gündemi'nde anlattı...

İşte Binali Yıldırım'ın Ankara'nın Gündemi programında yaptığı önemli açıklamalardan satırbaşları;

Binali Yıldırım: İzmir'de çöp sorunu için çöp fabrikaları kuracağız. Avrupa'da çöpler için özel projeler bile var, biz depolamak için bir uğraş veriyoruz aynı zamanda da geri dönüşüm yok. Bir şeyde kazanamıyoruz, Ben Mamak'a gittim, oradan bize domates ikram ettiler çöp fabrikasının yanında oturduk piknik yaptık mesela. Çiğili'de o alanın hemen bırakılması lazım tabii ki, 1,5 - 2 senede yapılır ama bu bir problem değil.

Su baskınları ile ilgili çok kötü görüntüler var, iki damla yağmur düştüğünde İzmir felç oluyor. Bununla ilgili bir planınız var mı?

Binali Yıldırım: Bu işi mimarsız yapılaşmayla birlikte ele almanız lazım, önce yapılar yapılmış sonra alt yapı yapılmaya çalışılmış böyle olunca da işte yağmur yağınca sorunlar yaşanıyor. Giderler yapılarak suların aktarılması lazım böyle bir yapı yok. İzmir gibi eğimli bir yere rağmen bu yok. Halbuki Körfez'den her tarafa eğimli geliyor, bıraksan hiç karışmasan bile sular akıp gider ama yapılaşmadaki yanlışlardan dolayı bu sorunlar ortaya çıkıyor. Araçlar suların içinde kalıyor geçemiyorlar çok vahim bir durum. Bu konuda acizliğin boyutunu çok çarpıcı şekilde ortaya koyuyorlar orada.

Çok acil olarak yapmanız gereken ne var İzmir'de?

Binali Yıldırım: Bir durum tespiti yapmak lazım bir kere plansız yapılacak herşey yanlış sonuca bizi götürür, biz İzmir'in önce planlarını oluşturmamız lazım. Orta ve uzun vadeli değişmeyecek, sürekli imar revizyonlarıyla üzerinde oynanmayacak bir plan revizyonu yapmamız lazım. Bunları yapmadan telaşla herhangi bir projeye başlarsak işin içinden çıkamayız, vahim bir durum var İzmir'in altında ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Yapılan işlerde hiç beklenmedik yerde karşınıza yapılar çıkabiliyor o yapıları aşmakta zorluklar çekebiliyorsunuz.

Özellikle seçimlerden sonra belediye personeli için 'bunlar gelirse sizi işten atacaklar' gibi korkular yayıyorlar. Bir çok söylenen şey kocaman bir yalan. Özellikle 90 dakika uygulamasını ulaşımda İzmir'de kaldırmayacağız, bize talepler geliyor 'yetmiyor bu süre, arttırılması gerek' diye, biz asıl bunu yapacağız İzmir'de. Bu uygulamayı biz kaldırmanın eksine daha da rahatlayacağız. Çalışanlarla ilgili olarakta hiç kimsenin kılına zarar gelmez, herkes işinde gücünde olacak burdan bütün belediye çalışanlarına sesleniyorum hiç bir tehdite boyun eğmesinler. Şirketlerle ilgili durumda şudur, şirketler diyelim zarar etti İzmir için gerekli bütçenin paranın bir kısmı şirketlerin zararını kapatmaya gidiyor bu büyük bir haksızlık. Biz şirketler neden zarar ediyor bunu araştıracağız, bunlar için çözüm arayacağız' dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...