Tgrt Haber

Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'yle yapılan görüşmenin perde arkasını anlattı: 6284 hiç konuşulmadı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Mart 2023 19:07 - Güncelleme : 13 Mart 2023 19:13
Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'yle yapılan görüşmenin perde arkasını anlattı: 6284 hiç konuşulmadı 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması için yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılım için 6284 sayılı kanunda düzenleme yapılması şartı koyduğuna ilişkin iddialara cevap veren Yıldırım, "Bu konuları hiç konuşmadık, nezaket ziyaretiydi" açıklamasında bulundu. 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım​, Yeniden Refah Partisi​ ile yapılan görüşmede medyada iddia edilen 6284 sayılı kanun ile ilgili görüşmenin yapulmadığını söyledi. 

Yeniden Refah'ın ittifak için şart koştuğu iddia edilen 6284 sayılı kanun ile ilgili de "Bu konuları hiç konuşmadık" yorumunda bulundu. 

DERYA YANIK​ 'KABUL EDİLEMEZ' DEMİŞTİ 

Sabah saatlerinde de Aile Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunmuştu.

NE OLMUŞTU? 

AK Parti tarafından Cumhur İttifakı​'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılmak için 5 madde sunduğu, bu maddelerden birinin de 6284 sayılı kanunun kaldırılması olduğu iddia edilmişti. Önceki akşam Habertürk'e konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, taleplerin yer aldığı listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine 'hiçbir problem yok' cevabı verildiğini söylemişti. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Berat saricaalan 13 Mart 2023 20:20

Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan

Sonraki Haber Yükleniyor...