Tgrt Haber

Binali Yıldırım'dan Kürdistan bayrağı açıklaması geldi

28 Şubat 2017 13:24
Binali Yıldırım'dan Kürdistan bayrağı açıklaması geldi

Binali Yıldırım: "Kuzey Kürdistan yönetimi özerk bir bölgedir. Parlamentosu, bakanları başbakanı vardır. Yeni bir uygulamaymış gibi gündeme getirmeyi anlamak mümkün değil." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım, IKBY Başkanı Barzani'nin ziyareti sırasında Kürdistan bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili olarak "Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan yönetimi özerk bir bölgedir. Başbakanı vardır, bakanları vardı, bayrağı vardır. Bu yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar." açıklamasında bulundu.

İşte o açıklamalardan satırbaşları: Dün Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı sayın Mesut Barzani ile konuşarak ikili ilişkilerin gelişmesi, PKK'ya karşı işbirliğinin arttırılması ve terörle mücadelede etkin bir çalışma yapılmasını ele aldık. Bugünlerde bir bayrak hikayesi gidiyor. Irak Anayasası'na göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu vardır, Başbakanı, Bakanları, ayrı bayrağı vardır. Dünyada bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir teamülmüş, yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değil. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak Anayasası'nın gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek buna göre yeni usüller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı, olamaz.

PKK'NIN KÜRTLERİN DERDİYLE DERTLENMESİ GİBİ BİR ŞEYİ YOK

Teröre bulaşmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizde Kürk kökenli kardeşlerimiz de bizim başımız tacıdır. Bu vatandaşlarımız Kürtlüğü ile ne kadar iftihar etse o kadar yeridir. PKK'nın Kürtler'i temsil etmesi, Kürtler'in dertleriyle dertlenmesi iddiası da koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını kahreden, geleceğini yok eden terör örgütü PKK'nın ta kendisidir. Bu terörle mücadeledeki amacımız, orada yaşayan onurlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kardeşlerimizi bu terör örgütünün belasından kurtarmaktır. Yaptığımız budur bununla elhamdüllillah çok büyük mesafeler katettik. Çukurlar açan elikanlı çeteleri şehirlerden çıkarttık. Kırsalda, dağda, bayırda dünyayı bunlara dar ediyoruz.

ABD'YE SÖYLEDİK: PKK'NIN KUZENLERİYLE AYNI SAFTA OLMAYIZ

Dün gerçekleştirdiğimiz Bakanlar Kurulu'nda önemli konuları ele aldık. Türkiye'nin El Bab operasyonunu Özgür Suriye Ordusu'na destek vererek tamamlamasından sonra DEAŞ'ın Rakka'dan çıkarılması konusunda ABD, koalisyon güçleri, Rusya ve diğer paydaş ülkelerle görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız yoktur. Ama verilmiş bir kararımız var, o da şudur: Rakka'da PKK'nın yok edilmesiyle ilgili olarak PKK'nın kuzeni, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler, terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyyen olmayız. Hiçbir terör örgütüyle yanyana olamayız. Hele hele canımızı acıtan, enerjimizi azaltan bu alçak PKK terör örgütünün akraba örgütleriyle katiyyen hiçbir operasyonu içinde olmayız. Amerika'da söylediğimiz çok açık ve nettir: Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız daha sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacaksınız?

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...