Tgrt Haber

Bozdağ: Zeytin Dalı Harekatı'nda 332 bölge kontrol altına alındı

26 Mart 2018 20:15
Bozdağ: Zeytin Dalı Harekatı'nda 332 bölge kontrol altına alındı

Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 3755 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 332 bölge kontrol altına alınmıştır." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi veren Bozdağ, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 3755 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 282'si köy, 50'si kritik nokta olmak üzere 332 bölge kontrol altına alınmıştır." dedi.

"AB üyeliğinin şarta bağlanmasına karşıyız"
Bozdağ, Bulgaristan'da düzenlenen Türkiye-AB zirvesine ilişkin soruya, "Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğinin herhangi bir şarta bağlanmasına ve farklı farklı modeller üzerinde konuşulmasına kesinlikle karşıyız." yanıtını verdi.

"Kabul etmemiz mümkün değil"
Bozdağ, şöyle devam etti:

"Terör örgütünün Sincar'dan çekildiği izlenimini uyandırmak için farklı üniforma, flama veya bayrak adında bez parçalarının altına veya başka bir isim altına gizlenerek bölgede varlığını devam ettirmesini de Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değildir."

"Türkiye'ye hukuk dersi vermeye hakları yok"
Avrupa'da Türklere ve Müslümanlara yönelik saldırıları değerlendiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Orada insanlar sadece etnik kökeni ve dini inanışı farklı diye saldırıya uğrarken, bunları yapanlarla ilgili herhangi bir işlem yapmayanların veya yapıp da gerekli müeyyideleri uygulamayanların, bunların güvenliğini sağlamayanların Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye de hukuk dersi vermeye de hakkı yoktur."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...