Tgrt Haber

'Bu tür saldırılar tüm insanlığa dönük'

14 Kasım 2015 16:59
'Bu tür saldırılar tüm insanlığa dönük'

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, bu tür saldırıların tüm insanlığa dönük olduğu görülerek, ortak bir tepki geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Fransa'nın Charlie Hebdo'dan sonra ikinci kez terör saldırılarının hedefi olmasına ilişkin soru üzerine Cevdet Yılmaz, terörün bir adresinin bulunmadığını belirterek, bu tür saldırıların tüm insanlığa dönük olduğu görülerek, ortak bir tepki geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Terör saldırılarında ne hedeflendiyse aksine hareket edilmesi gerektiğine işaret eden  Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Terörü lanetlerken, terörü suistimal edip hiç suçu, günahı olmayan geniş toplumsal kesimlere bu öfkenin yönlendirilmesine de mutlaka karşı durmamız lazım" diye konuştu.

"Terörle mücadelenin yolu iyi istihbarattan geçiyor"

Cevdet Yılmaz, 30-40 yıldır terörden çeken Türkiye'nin bu konularda yeterli uluslararası desteği ve iş birliğini görmediğini, G20 vesilesiyle uluslararası camianın çok daha net duruşunu hep birlikte sergileme imkanının olacağını ifade etti.

Türkiye'nin Suriye konusunda güvenli bölge söylemine Fransa'nın olumlu yaklaşımı vardı, bu saldırı sonrasında Türkiye ve Fransa'nın öncülük ettiği bu anlamda bir iş birliği hareketi gelişir mi?" sorusuna Yılmaz, daha güçlü bir şekilde gelişmesi gerektiğini belirterek, Suriye'yi açık bir yaraya benzetti ve uluslararası dünyanın bu anlamda çok daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

Paris'teki saldırıların ardından terörle mücadelede istihbarat paylaşımı noktasında yeni bir stratejiye ihtiyaç olup olmadığının sorulması üzerine Cevdet Yılmaz, terörle mücadelenin yolunun iyi bir istihbarattan geçtiğini, bu noktada iş birliğinin hayati bir role sahip olduğunu bildirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...