Tgrt Haber

BBP'den yerel seçimlerle ilgili 'İstanbul' kararı: 'Murat Kurum hayırlı olsun'

Editör: Furkan Günler / Kaynak: TGRT Haber
08 Ocak 2024 13:13 - Güncelleme : 08 Ocak 2024 13:49
BBP'den yerel seçimlerle ilgili 'İstanbul' kararı: 'Murat Kurum hayırlı olsun'

Türkiye yerel seçimlere kilitlendi. Partiler destekleyecekleri adayları açıklamaya başladılar. Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a ilk destek Büyük Birlik Partisi'nden geldi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz İstanbul'da aday göstermeme eğilimindeyiz. Murat Kurum'a hayırlı olsun diyorum" dedi.

2024 yerel seçimlerine az bir zaman kaldı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, AK Parti'nin 26 il belediye başkan adayını açıkladı. İstanbul'da CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na rakip olarak Murat Kurum​'u gösterdi. Partiler adaylarını açıklarken ittifaklar desteklerini açıklamaya başladılar. Cumhur İttifakı'na ilk destek Büyük Birlik Partisi'nden geldi.

"MURAT KURUM'A HAYIRLI OLSUN"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de Parlamento Muhabirleri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan Destici, "Biz İstanbul'da aday göstermeme eğilimindeyiz. Murat Kurum'a hayırlı olsun diyorum" dedi.

BBP'den yerel seçimlerle ilgili 'İstanbul' kararı: 'Murat Kurum hayırlı olsun'

Destici açıklamasında, ''AK Parti ile MHP arasındaki görüşmeler neredeyse tamamlandı. Uzlaşıyla ve görüş birliğiyle sonuçlandı. BBP ve Yeniden Refah'la görüşmeler devam etmektedir. Mutlaka ayrı gireceğimiz yerler olacaktır. Birlikte seçime gireceğimiz yerler olacaktır. Genel fotoğraf çerçevesinde elbette iş birliği içinde seçime girilecektir. Bu iş birliği genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de başarıyla çıkacaktır. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum olmak üzere başkan adaylarını arayıp tebrik ettim.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...