Tgrt Haber

Çavuşoğlu, 'Esad ile müzakere edecek ne var'

16 Mart 2015 12:57
Çavuşoğlu, 'Esad ile müzakere edecek ne var'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kerry'nin müzakere açıklamalarına '200 binin katili Esad'la müzakere edecek ne var?' şeklinde cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya-Pasifik bölge turu kapsamındaki Kamboçya ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye konusunda rejimle müzakere edilmesi gerektiğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, Suriye'deki tüm sorunların Esed rejimine dayandığını vurguladı.Suriye'de yaşanan tüm sorunların sebebinin mevcut rejim olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, Suriye'de bir dönüşümün yaşanabilmesi için rejimin gitmesi ve herkesi kapsayan katılımcı bir yö netimin iş başına gelmesi gerektiğini kaydetti. Çavuşoğlu, "Esed'le müzakere edecek ne var? 200 binden fazla insan öldürmüş ve kimyasal silah kullanmış bir rejimle neyi müzakere edeceksiniz? Bugüne kadarki müzakerelerden hangi sonuç ortaya çıktı?" diye konuştu. Bölgedeki terör örgütlerinin en büyük desteği Suriye rejiminden aldığına işaret eden Çavuşoğlu, "Eğer 'Esed rejimi bu terör örgütlerine destek vermesin, işimiz kolaylaşır' diyorsak bu da gerçekçi bir yaklaşım değil" diye konuştu. Suriye'de çözülmesi gereken iki sorun olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bunlardan ilkinin DAEŞ ve diğer terör örgütlerini yok etmek, ikincisinin ise Esed rejiminin gitmesi ve Suriye'de siyasi dönüşümün sağlanması olduğunu ifade etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...