Tgrt Haber

Son dakika! Çavuşoğlu'ndan ABD'ye kara harekatı mesajı: Gölge etmesinler yeter

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2022 13:58 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 15:03
Son dakika! Çavuşoğlu'ndan ABD'ye kara harekatı mesajı: Gölge etmesinler yeter

Son dakika haberi: Bükreş'teki NATO toplantısın sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye düzenlenecek olan kara harekatını engellemeye yönelik girişimlerine tepki gösterip net bir mesaj verdi. Terör örgütüne verilen desteğin sonlandırılmasını söyleyen Çavuşoğlu, kara harekatı için "Gölge etmesinler yeter" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bükreş'teki NATO toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Finlandiya​ ve İsveç​ ile NATO üyeliği konusunda toplantılar devam ederken teröristlerin iadesi için somut adımlar görmediklerini belirten Çavuşoğlu, "Yeni hükümetin terörle mücadelede daha samimi olduğunu görüyoruz" dedi.

Taksim'deki hain saldırıdan bir hafta sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK inlerine düzenlenen hava harekatından sonra kara harekatı için hazırlık yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni engellemeye çalışan ABD'ye tepki gösteren Çavuşoğlu, "Havadan vurun karadan girmeyin diyerek Türkiye'yi engellemeye yönelik girişimleri var" dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Suçluların iadesi, terör varlıklarının sonlandırılması noktasında somut adımlar görmediğimizi söyledik. Olumlu adımlar var ama somut adım görmek istiyoruz. Yeni hükümetin terörle mücadelede daha samimi olduğunu görüyoruz

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI

Diplomasi kanallarını Açık tutulması için çabalıyoruz. Türkiye olarak çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

ABD'NİN 'KARA HAREKATI' AÇIKLAMASI

Gölge etmesinler yeter diyoruz. Destekleri sonlandırmaları gerektiğiniz söylüyoruz. Havadan vurun karadan girmeyin diyerek Türkiye'yi engellemeye yönelik girişimleri var. Gerekli cevabı verdik müttefillerden destek bekliyoruz. Teröristleri savunu mağdur göstermeyecek açıklamalar bekliyoruz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...