Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan 9 ülkeye 'konsolosluk' tepkisi: Bu kapatmalar maksatlı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2023 11:00 - Güncelleme : 03 Şubat 2023 11:43
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan 9 ülkeye 'konsolosluk' tepkisi: Bu kapatmalar maksatlı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'terör saldırısı ihtimali' gerekçesiyle konsolosluklarını kapatan 9 ülkeye tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Bu açıklamalar ve kapatmalar maksatlı. Bu dostluğa da, müttefikliğe de sığmaz" dedi.

İsveç ve Danimarka'da aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerimyaktığı alçak eylemin ardından 'terör saldırısı ihtimali'Almanya​, İngiltere ve İsviçre'nin aralarında bulunduğu 9 ülke İstanbul'daki konsolosluklarını kapatma kararı almıştı. Bu karar sonrası konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri'ne çağrılıp konuya ilişkin tepki aktarılmış ve Türkiye'de bulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığı hatırlatılmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konsolosluklarını kapatan ülkelere tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Seçim öncesi Cumhur İttifakı'nı zora düşüreceklerini düşünüyorlarsa, halkımız bunu görür" dedi.

"KAPATMALAR MAKSATLI"

Yapılan açıklamalar ve konsoloslukların kapatılmasının maksatlı olduğunu belirten Çavuşoğlu, konsolosluklar ya da büyükelçilikler kapatılırken Türkiye ile elde edilen istihbaratın paylaşılmamasının maksatlı olduğunu söyledi.

"DOSTLUĞA VE MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAZ"

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bu açıklamalar ve bu kapatmalar maksatlı. Tam da bunu söyledik Büyükelçileri çağırarak. Konsoloslukları ya da büyükelçilikleri kapatırken, bizimle bunları paylaşmamak maksatlı. Türkiye'de terör tehdidi var mesajı var ise bu dostluğa da, müttefikliğe de sığmaz.. Seçim öncesi Cumhur İttifakı'nı zora düşüreceklerini düşünüyorlarsa, halkımız bunu görür

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...