Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Pompeo'nun iddialarına tepki: Gerçek dışı bilgiler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 10:45 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 11:28
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Pompeo'nun iddialarına tepki: Gerçek dışı bilgiler

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eski ABD'li Bakan Pompeo'nun kitabındaki iddialara tepki gösterdi. Çavuşoğlu, iddialarının gerçek dışı, abartı ve çifte standartlı olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, anılarını yayımlayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun kitabında yer verdiği iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Pompeo'nun iddialarına tepki gösteren Çavuşoğlu, gerçek dışı bilgiler, abartı ve çifte standart olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, 'Türk ordusunun DAEŞ​'i yenme kapasitesini görmedik' ifadelerini 'ibretliktir' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin DAEŞ'e karşı mücadele eden tek NATO ordusu olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, 'Biz bunu yaparken ABD, YPG / PKK ile beraber DAEŞ'lileri Afganistan'a gönderdi' dedi.

"TÜRK ORDUSUNUN KAPASİTESİNİ HERKES GÖRDÜ"

Çavuşoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

En büyük ikinci gücü olan Türk ordusunun kapasitesini herkes gördü ve hem PKK hem YPG hem DAEŞ'ten 8 bin kilometrekarelik bir alanı Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklemek adına temizleyen Türk ordusudur. Burada gerçek dışı bilgi var.'

ÇAVUŞOĞLU'NDAN SİLİNEN TWEET VURGUSU

'Cumhurbaşkanımızla Pence arasında da baş başa görüşme gerçekleştirildi. Biz de Pompeo ile başka odada beklerken, Pompeo sürenin uzamasından rahatsız oldu. İçeri gidelim diye talepte bulundu. Ben de kendisine birisi Başkan, birisi Başkan yardımcısı adap gereği liderler içeri çağırmadan gitmenin doğru olmadığını söyledim, kendisini uyardım. Şimdi rahatsızlığını anlıyoruz. Anlıyoruz ki darbe girişimini desteklemişti. Videodan rahatsız olmasının sebebi budur'

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...