Tgrt Haber

Çavuşoğlu'ndan sert tepki, 'Elinden geleni ardına koymasın'

13 Kasım 2016 20:24
Çavuşoğlu'ndan sert tepki, 'Elinden geleni ardına koymasın'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yi ile Dışişleri Konutu'nda görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu açıklamasında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'a sert tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, Wang Yi'yi Çince 'Merhaba' diyerek karşıladı. Görüşme sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı; "Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un tehditkar açıklamalarının hiçbir etkisi yok. Schulz, Avrupa Parlamentosu'ndaki PKK faaliyetlerini durdursun, gücü yetiyorsa terör örgütleri karşısında söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlar konusunda da elinden geleni ardında koymasın. Ne yapmak istiyorsa yapsın. gerçekten Avrupa Birliği'nin ve parlamento başkanının iki yüzlülüğünü çifte standartını görüyoruz. Sadece biz değil, halkımız da bunu çok iyi görüyor. "Demokrasi ve insan hakları konusunda bize ders vermeye çalışanların iki yüzlülüğünü bizler kadar Çin de iyi biliyor. Kıbrıs konusunda önemli mesafeler kat edildi. İki tarafın anlaşması halinde önümüzdeki hafta sonu müzakerelerin yine başlaması öngörülüyor. Sonuçlandırmak istiyoruz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bu konuda yapıcı tutumumuzu sürdürüyoruz"

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...