Tgrt Haber

AK Partili Ömer Çelik'ten Charlie Hebdo'nun alçak karikatürüne sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 May 2023 12:44 - Güncelleme : 17 May 2023 13:28
AK Partili Ömer Çelik'ten Charlie Hebdo'nun alçak karikatürüne sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik alçak karikatürüne sert tepki gösterdi. Çelik, "Sahip oldukları faşist zihniyetin ürünüdür" dedi.

Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı hedef aldığı alçak karikatürüne sert tepkiler gelemeye devam ediyor. İbrahin Kalın, Fahrettin Altun ve Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından bir tepki de Ömer Çelik'ten geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, Charlie Hebdo'nun nefret suçları bületi olduğunu belirtti. 

"MİLLETİMİZ HEPSİNE DEMOKRASİ DERSİ VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Charlie Hebdo adlı dergi bir nefret suçları bültenidir. Bütün bu nefret odaklarının Cumhurbaşkanımızı hedef alması, sahip oldukları faşist zihniyetin ürünüdür. Milletimiz hepsine demokrasi dersi vermeye devam ediyor. Milletimiz demokratik değerlere bağlılığını bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımız defalarca seçim kazanan bir lider olarak, demokratik iradeye saygısını her vesileyle ortaya koymuştur. Avrupa’nın faşistlerini kendi nefretlerine terk ediyoruz"

https://twitter.com/omerrcelik/status/1658759319037308928

NE OLMUŞTU?

Türkiye​ ve İslam​ karşıtı yayınlarıyla bilinen bir süre öncesinde de Türkiye'deki deprem felaketiyle alay eden bi karikatüre imza atan Charlie Hebdo, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hadsiz bir karikatür paylaştı. Fransa'da banyo yaparken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Claude François isimli şarkıcının ölümüne bir Erdoğan karikatürünü kapağına taşıyan dergi büyük bir provokasyona daha imza attı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...