Tgrt Haber

Cem Küçük’ten Tunç Soyer değerlendirmesi: CHP Olağanüstü Kurultay'a gidebilir

30 Ocak 2024 00:40 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 11:46

CHP, İzmir’de mevcut başkan Tunç Soyer’in yerine Cemil Tugay’ı aday gösterdi. TGRT Haber'de değerlendirmede bulunan gazeteci-yazar Cem Küçük, CHP’nin İzmir’de yüzde 60’ın altına düşerse Olağanüstü Kurultay'a gidebileceğini söyledi.

AK Parti İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Hamza Dağ​'ı açıklamıştı. CHP, mevcut başkan yerine Cemil Tugay​'ı aday gösterdi. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ten dikkat çeken yorum geldi. Küçük, Özgür Özel'in Cemil Tugay'a gönül borcu olduğunu belirtti.

“TUNÇ SOYER’İN ÜSTÜ ÇİZİLDİ”

TGRT Haber'de Medya Kritik programında konuşan Cem Küçük, CHP lideri Özgür Özel'in Cemil Tugay'a gönül borcu olduğunu söyledi. Cem Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel, İzmir'de bir konuda anlaştı. O da Tunç Soyer​'in aday gösterilmemesi. Çünkü Soyer aynen Battal İlgezdi ve Bülent Kerimoğlu gibi aleni Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemiş biri. Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ve Mersin Belediye Başkan Adayı Vahap Göçer onlar da destekledi ama kamuoyuna çıkıp konuşmadılar. Kemal Bey'e oy verdiler ama Tunç Soyer gibi aleni konuşmadılar. Bu yüzden Tunç Soyer'in üstü çizildi.

Cem Küçük’ten Tunç Soyer değerlendirmesi: CHP Olağanüstü Kurultay'a gidebilir

"EKREM BEY ADAY YAPMA DEDİ"

Bu benim yorumum: Ekrem bey burada "Tunç Soyer'i aday yapma" dedi. Bariz bir şekilde Buğra Gökçe'yi de koyarsak bu defa da "partiyi Ekrem bey yönetiyor" algısı oluşur diye düşündüler. Bu yüzden Cemil Tugay'ı aday gösterdiler.

“İLK DESTEKLEYEN O OLDU”

Bunun sebebi de şu. Çok iyi hatırlıyorum. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özgür Özel'i ilk destekleyen ve imza veren belediye başkanı. Bence Özgür Özel, böylelikle Tugay'a gönül borcunu ödüyor.

“KURULTAY’A GİDER”

Eğer İzmir'de CHP yüzde 60'ın altına düşerse AK Parti adayı Hamza Dağ ilk defa yüzde 40'ı bulursa CHP seçim sonrası Olağanüstü Kurultay'a gidebilir.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...