Tgrt Haber

Cemil Tugay, isim vermeden Soyer'e seslendi: Yeri geldiğinde bayrağı teslim edersin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 15:46 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 16:01
Cemil Tugay, isim vermeden Soyer'e seslendi: Yeri geldiğinde bayrağı teslim edersin

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Cemil Tugay, yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi. İsim vermeden Tunç Soyer'e de seslenen Tugay, "Yeri geldiğinde bayrağı teslim edersin" dedi.

CHP​'nin Tunç Soyer​'in yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Cemil Tugay​, Ankara dönüşü havalimanında yerel seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir'in dört bir yanının birbirinden değerli ve güzel olduğunu söyleyen Tugay, "Bu şehrin yetiştirdiği, meslek sahibi yaptığı ve onurlandırdığı bir kardeşiniz olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir sıra neferi olarak başladığım siyasi yaşamımda birçok görev yaptıktan sonra partimiz, 2019 yılında bana Karşıyaka Belediye Başkanı olma onurunu verdi" ifadelerini kullandı.

İSİM VERMEDEN TUNÇ SOYER'E SESLENDİ

Demokrasinin bir nöbet değişimi olduğunu söyleyip isim vermeden Tunç Soyer'e seslenen Tugay, "Geçici olarak bu nöbeti tutarsınız, görevleri yerine getirirsiniz ve bir süre sonra bayrağı bir başka arkadaşınıza teslim edersiniz. Ne mutlu bana ki bu dönemde Karşıyaka Belediye Başkanlığı'nın sonunda partim bana İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını layık gördü" dedi.

Cemil Tugay, isim vermeden Soyer'e seslendi: Yeri geldiğinde bayrağı teslim edersin

"İZMİR'İ ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ, KALKINLANDIRACAĞIZ"

İzmir'in çağdaş, demokrat, laik, adalete ve insan haklarına saygılı ve eşsiz nitelikleriyle insanlarını özgürlük ve mutluluk veren, ülkesine ise güç ve cesaret veren bir kent olduğunun altını çizen Tugay, "Bundan sonra aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Türkiye yoksullukla, işsizlikle mücadele ederken, Türkiye'de haklar kaybedilirken, insanlarımıza daha fazla sahip çıkacağız. Ev sahibi olmayanları, ev sahibi yapacağız. İş sahibi olmayanları, iş sahibi yapacağız. Tarımda zorluk yaşayan çiftçilerimize daha fazla destek alacağız. İzmir'i zenginleştireceğiz, kalkındıracağız. Gençlerimizi artık bu şehirde yaşamak isteyecek, bu şehirden başka bir yere gitmek istemeyecek" diye konuştu.

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Tunç Soyer'in yerine aday gösterilen Cemil Tugay, 1967 yılında Van'da doğdu. İzmir İnönü Lisesi'nde ortaokulu 1980'de tamamladı ve liseyi 1983 yılında bitirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1989 yılında tamamlayan Tugay, Çorum ve Tire'de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.

Plastik Cerrahi ihtisasını 1993-2000 yılları arasında tamamlayan Tugay, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor unvanını aldı. 1997 yılında ABD'de Cleveland Clinic'te 1 yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev yaptı.

Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, ateş püskürdü: İzmir halkına saygısızlıktır

Uzmanlığını elde ettikten sonra, 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 2009 yılında serbest hekimlik yapmaya başlayan Tugay, belediye başkanı seçilmesinin ardından Alsancak'ta bulunan muayenehanesini kapattı.

Evli olan ve üç çocuğu bulunan Tugay, 2 kız ve 1 erkek çocuğuyla birlikte üniversite, lise ve ilkokul düzeyinde eğitim görmekteler. Ayrıca, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşabilmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
KEMAL KARAOĞLU30 Ocak 2024 16:01

KİM KAZANIRSA BAYRAĞI ONA TESLİM EDER MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI BU BAŞKA PARTİDENDE KAZANMIŞ OLABİLİR

Sonraki Haber Yükleniyor...