Tgrt Haber

CHP başörtüsü için anayasa teklifine kapıları kapattı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 13:36 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 15:14
CHP başörtüsü için anayasa teklifine kapıları kapattı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP'nin Meclis'e sunduğu başörtüsüyle ilgili kanun teklifine teklifle cevap vererek 'Samimiyseniz anayasa ile çözelim' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu teklifine CHP'den hemen cevap geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak" ifadeleriyle bir nevi teklife kapıları kapattıklarını belirtti.

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’e ‘başörtüsü’ kanun teklifini vereceğini duyurması ve dün CHP'nin Meclis Başkanlığı'na teklifi sunmasının ardından siyasette ‘başörtüsü’ tartışması halen devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, bugün partisinin grup toplantısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kanun teklifine karşı başörtüsü meselesinin anayasal düzeyde çözüme kavuşturulması için muhalefete teklifte bulundu. 

"YENİ ANAYASA​, YENİ MECLİSİN İŞİ OLACAK"

Erdoğan'ın 'başörtüsü meselesini anayasal düzeyde çözelim' teklifine CHP'den ilk cevap geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”

https://twitter.com/eczozgurozel/status/1577601218486091777

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...